Re: finanční poradce - výdaje %
dobrý den, mohu pripojit prosim i muj dotaz, pokud mam prijmy dle par. 7 ostavce 1 písmene b, a c, tak pry musim pouzít zvláštnť paušál 60 a 40 %, můžete mi poradit. Rozhodl jsem se tedy vést jen příjmy a výdaje uplatnovat paušálem. A jak mam tedy vyplnit dan. přiznání, pozít dvě přílohy 1? děkuji moc
Podívejte se dolu na přílohu č. 1.
Uvádí se tam v bodu "B" název hlavní činnosti a pod tím jsou políčka pro názvy dalších činností
Takže do jednoho řádku uvedete příjmy se sazbou výdajů 60% a do druhého řádku příjmy se sazbou výdajů 40%
Dobrý den, prosím připojím se s hloupou otázkou :-) už jsem z těch diskuzí úplně zmatená. Můj kamarád má živnost na "služby v oblasti administartivní správy a služby hospodářské povahy" - dostává provize za sjednané smlouvy (životko, penzijko atd...)-není to pojišťovací makléř-nemá žádné osvědčení od ČNB. Paušální výdaje budou 60%? V případě, že by byl makléř s osvědčením-licencí od banky (nebo od koho to musí mít) paušální výdaje 40%. Pochopila jsem dobře? Omlouvám se za přitroublost :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2011 18:33
mohu si jako finanční poradce (Broker Consulting) uplatnit výdaje procentem ve výši 60% nebo jen 50%? díky