Re: Kolik procent uplatnit??
Pokud na svou činnost máte vystaven ŽL, pak 60%. Někteří poj. zprostředkovatelé nepodnikají na základě ŽL, u těch potom platí těch 40%.
Re: Kolik procent uplatnit??
Paní E-to jsme na tom stejně
ŽL na "Zprostředkování obchodu a služeb" a "Služby v oblasti administrativní správy a služby organizačně hospodářské povahy"
sjednávání smluv (penzijko, životko) následně vyplacená provize za sjednané smlouvy. Licence není. Tz. nejsem klasický pojišťovací makléř. Hrabu se v živnostenském zákoně, v zákoně o pojišťovnictví .....já se v tomto případě přikláním k 60%, ale jsem trochu nervozní :-) V par.3 zákona o pojišťovnictví se tam píše "Pojišťovací nebo zajišťovací činnost na území České republiky může provozovat pouze pojišťovna nebo zajišťovna podle tohoto zákona, které Česká národní banka udělila povolení" a píše se tam o dohledu ČNB atd....já myslím, že když není licence-můžem dát 60%
Poradí ještě někdo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2011 23:18
Mám ŽL na živnost ohlašovací volnou - zprostředkování obchodu a služeb. Nevím, jaké % výdajů mohu použít v DP.Dělám hlavně pojištění jako pojišťovací zprostředkovatel - životní, penzijní, povinná ručení,
majetek, úvěry atd. Můžete prosím poradit?
Děkuji