Re: Zdravotní pojištění u OSVČ
Jen upozorňuji,že zdravotní pojišťovny zúčtovávají zálohy,které jsou uhrazené pouze do 8.1.2011,takže v přehledu pro ZP záloha uhrazená 11.1.2011 už nebude,takže vznikne nedoplatek,ale doplácet se nemusí když si pohlídáte další platby vždy do 8.dne v měsíci za předcházející měsíc a ono se to pak srovná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 3. 2011 18:28
Dobrý den, chci se prosím zeptat jestli si mohu zálohu kterou jsem uhradila v lednu (11.1.2011) na zdrav.poj.jako osvč za prosinec 2010, jestli ji mohu zahrnout do přehledu za OSVČ za rok 2010 jako uhrazenou zálohu. Nebo se do toho přehledu uvádějí jen zálohy které jsou uhrazeny pojišťovně v tom daném roce? A ještě se chci prosím zeptat, jestli si v daň.přiznání mohu uplatnit daň.bonus na dvě děti zacelý kal.rok, když jsem OSVČ vykonávala jen od 06-12/2010 (v lednu 2010 jsem byla ještě zaměstnaná a od 02-05/2010 jsem byla vedena na ÚP jako uchazeč o zaměstnání). Mé příjmy jako OSVČ přesáhla 48000,-Kč. Děkuji.