Re: Zápočtový list
nemá, poraďte jí aby si přečetla zákoník práce
§ 313
odst.1) Při skončení pracovního poměru nebo dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání .
Při skončení se myslí skutečně při skončení, tedy v den ukončení pracovního poměru. Nevím, kde vzala termín 8 dnů, nic takového tam není. Možná si to popletla s přihláškou a odhláškou např. na zdravotní pojišťovnu, tam je 8 dnů.
Re: Zápočtový list
Nemá, řekněte jí ať si laskavě přečte § 313 zákoníku práce, který by ovšem měla znát. Vydat zápočtový list je zaměstnavatel povinen při skončení pracovního poměru, tedy poslední pracovní den. Žádných 8 dní neexistuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 3. 2011 20:38
Dobrý den.
ke dni 28.2.2011 byl se mnou ukončen pracovní poměr dohodou.
Dnešního dne 5.3. jsem si byla pro poslední výplatu za únor. Zápočtový list mi předán nebyl. Volala jsem účetní a ta mi sdělila, že na vydání zápočtového listu má 8 dní. Od 2.3. jsem nastoupila do zaměstnání a oni ho po mě požadují. Má účetní z bývalého zaměstnání pravdu???