děkuji,hlavně že jste poradil....
slušně se ptám,ale vy už jste tím známý......takže: čerpala jsem na stránkách cssz, které mám v tuto chvíli pouze k dispozici,a proto jsem si dovolila zkonzultovat svůj názor - pokud je to starobní důchodce - vykonává tedy vedlejší činnost a je povinen k účasti na důchodovém pojištění, pokud je ZD vyšší než těch 56tis.? chápu to správně? odpovídalo by to tomu, že ho opravdu nikdo už několik let z ossz nevyzýval, i přesto, že podává dap...vím že ossz žádá o údaje v tomto případě i fú, ale tady se tak nestalo, tak to asi nebude tak jednoznačné?
Re: děkuji,hlavně že jste poradil....
Pak vám mohu ještě poradit abyste dodržovala providla zdejšího fora, např. pravidlo č.4:
4) HLEDEJTE
Berte ohled na ostatní a neplýtvejte jejich časem. Než se zeptáte, zkuste najít odpověď pomocí odkazu "Vyhledávání". Snažte se nejdříve o problému něco nastudovat sami a pak se zeptejte na to, čemu nerozumíte nebo co jste nenašli. Málokomu se chce znovu a znovu odpovídat na jednoduché dotazy, na něž lze najít v diskuzi dostatek odpovědí. Lidé raději odpovídají tazatelům, kteří projevili alespoň nějakou snahu o nalezení řešení.
Najdete jej nahoře na liště.
honit si ego na diskuzním foru??
potřebovala jsem si ověřit, zda jsem správně problém pochopila , od toho tady myslím forum je. jak jste si určitě přečetl, nejdřív jsem hledala. tak tady neplýtvejte časem a nenapadejte lidi. 80% dotazů tady se opakuje. pokud by někdo poradil děkuji.....
Re: určitě?
Podávat přehledy musí v každém případě, dokonce i kdyby neměl povinnost podat přiznání. To co jste vyčetla, se týká úhrady. Nemusí hradit pojistné, pokud si nevydělal 56tisíc. Každý rok je ta částka jiná. Pro rok 2010 je to 56901 Kč. Ale pozor - zdravotní musí hradit z každé koruny rozdílu mezi příjmy a výdaji - takže bude zdravotní pojišťovně dlužit za všechny ty roky zpátky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2011 18:05
dobrý den, prosím je nějak stanoveno, kdy podává starobní důchodce přehledy na ZP a SP? právě se mi tady 2 dohadují - oba jsou po celý rok starobní důchodci a celý rok podnikají. jeden platí a podává obojí a pohybuje se ve statisících (základ daně) a ten druhý podává pouze DAP , ZD je cca 20 tis., ale nikdy ZP a SP nepodával, ani ho nikdo nevyzýval? tak nevím, je to od nějaké výše? děkuji