Re: Zmatek v rozvaze
Bohužel,inventuru mám úplně celou hotovou a chyby byly,ale vše v počátečních zůstatkách.Účet 311 mám z loňska 85.000Kč a zůstatek k 1.1.2010 mi předal 262.600Kč,ale skutečný je 162.800Kč.A to samé je i na 321.Já už fakt nevím,co mám dělat.Nelze to nějak opravit?
Pokud porovnáte inventuru jeho a svojí - tak by jste ten rozdíl měla najít - se nemohl ztratit...
co dohadný položky ...
Já mám hotovou celou inventuru a jeho vůbec nemáme.Slíbil,že to dopracuje,ale firma ho nemůže dohnat a já už vůbec ne.Vůbec celá jeho rozvaha je na nic,třeba na rozvaze má na ř.109 0Kč.Což je nesmysl.A na počátečním zůstatku vykazuje peníze.Já už vůbec nevím,co stím.
můj názor:
pokud bych firmu chtěla účtovat , tak se na ty zůstatky teď momentálně vykašlu, počáteční stavy můžete zadat vždy.
Zadala bych si zůstatek banky, zůstatek pokladny bych konzultovala přímo s firmou kolik měli stav ke konci roku a začala bych účtovat 2011. Pak bych začala s účty , které sedí a postupovala dále. Třeba vám tu inventuru mezitím dodá , je to jeho povinnost.
No já si myslím,že je zo v zůstatku.Protože na rozvaze 311 je zůstatek 85.642Kč,počáteční stav mi dal 262.675,17Kč,ale po odsouhlasení pohledávek s majitelem tedy skutečnost je 162.893,50Kč.A účet 321 je zase na rozvaze 139.768K4,počáteční stav mi dal 139.768Kč,ale po odsouhlasení pohledávek je tedy skutečnost 116.787,83Kč.Tak co si mám tedy vybrat?To vypadá na kompletní rekonstrukci roku 2009.Já už mám vše dobře zaúčtované.A teď nemůžu dát dokupy tu rozvahu k 31.12.2010
To je na rekonstrukci a dohledání rozdílů.
Počáteční stav vám musí sedět na rozvahu předanou FÚ, a bohužel koncový na inveturu.
Finanční úřad by to napadl.
Viz nálezy z kontrol (zdroj Česká daňová správa)
Z účetních rozvah předložených s daňovými přiznáními za rok 2008 a 2009 správce daně zjistil, že daňový subjekt porušil bilanční kontinuitu účetnictví 2008-2009, uvedl výrazně odlišné zůstatky rozvahových účtů k 31. 12. 2008 v rozvaze za rok 2008 a k 1. 1. 2009
... aby dále prokázal, k jakým jednotlivým konkrétním opravám v účetnictví po provedení účetní závěrky 2008 a podání daňového přiznání k dani z příjmů právnických osob za rok 2008 došlo. Vyzval daňový subjekt též k předložení účetních dokladů, na základě kterých byly účetní zápisy o opravách provedeny, uvedení, kdo a kdy tyto opravy provedl, jaký byl původní obsah jednotlivých účetních záznamů a jaký byl jejich nový obsah a doložení dokladů, smluv či jiných průkazných důkazních prostředků, které prokazují, jaké konkrétní skutečnosti byly těmito doklady zaúčtovány
Děkuji za reakci.Ale rekonstrukci nestihnudo termínu podání přiznání.Jak mám teď honem vyřešit danou situaci?Majitelce firmy jsem na to upozorňovala celý rok,ale mě platit nechtějí za něco,co si už bohužel zaplatili.Ani se nedivím.Rekonstrukce bude nutná,ale tu budu moct dělat až od dubna.Dřiv to nestihnu,protože doklady jsou stále u toho daňového poradce.Jaký zůstatek tedy mám použít?Protože když si udělám inventuru účtů,tak mě to sedí až na tyto dva účty.
Asi jsem to špatně napsala.Ten daňový poradce udělal někde zmatek v roce 2009.Firma se rozhodla,že změní účetní a já to převzala sice od 1.1.2010 ale skutečně až někdy koncem března 2010.Pak jsme spolu chvilku diskutovali,že to co odevzdal na FÚ je špatně.On slíbil,že ten rok dopracuje a mě předá kompletní ukončenou firmu.Ale do dneška se tak nestalo.Telefony nebere na maili nereaguje a v kanceláři ani doma nikdo neotvírá.Takže jednatelka doklady nemá a já toto potřebuji nějak vyřešit.Pak teprve budu muset udělat rekonstrukci.Jo a já nejsem daňový poradce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2011 23:05
Dobrý den,už se v tom šťourám 14 dní a stále nemohu na nic přijít.Převzala jsem účetnictví s.r.o. od daňového poradce.Odevzdal ukončení roku 2009,které neodpovídá ani skutečnosti ani tomu,co se odevzdalo na FÚ.Komunikace je nulova.Nesouhlasí mi rozvaha o 108.475,79Kč.Chyba je na účtech 311 a 321.Aby mi rozvaha seděla musela jsem skutečné pohledávky navíšit o těch 108.475,79Kč.Nevíte náhodou někdo,jak z toho ven?
Děkuji předem všem