Příjmový pokladní doklad

• (neregistrovaný)

7. 3. 2011 11:26

Když vypisuji příjmový doklad originál který nám zůstává originál nebo kopie. děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 3. 2011 19:11

astrolog (neregistrovaný)

Re: Příjmový pokladní doklad
      Promiňte, domnívám se, že originál je můj (podle zákona o účetnictví jsem povinna mít originální doklady) a kopie (stvrzenka) je pro něj. On ať si vypíše originál výdajový a podloží ho tou mou kopií - stvrzenkou.

Hezký večer

• 8. 3. 2011 9:46

I. (neregistrovaný)

Originál musí mit ten, kdo vydává peníze. Jeho originál výdajový doklad je mu bez Vašeho originál podpisu o převzetí peněz nanic. Potřebuje Váš originál příjmový doklad, aby prokázal, že peníze skutečně vydal.

• 8. 3. 2011 19:40

beta (neregistrovaný)

Dobrý den, známá se na mě obrátila s dotazem, ale pokladnu neovládám. Ptá se, když vyplňuje pokladní výdajové doklady, píše mimo jiné i komu vyplatila, zda i komu vyplatila musí zapisovat do pokladní knihy - nebo stačí v pokladní knize v řádku - číslo dokladu, den, např. poštovné, částka. Předchozí kolegyně vypisovala v pokladní knize k např. poštovnému i jméno, komu vyplácela. Zdá se mi to zbytečné, když to lze dohledat v původním výdajovém pokladním dokladu, proč znovu osobu, komu vyplácela vypisovat do pokladní knihy ...? ale nejsem pokladní. Můžete prosím poradit? díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).