Re: Ztráta v DPPO - prosím zkušené účetn
Pozor na to, že do oddílu E se nepíše stav řádku 10 - tam je totiž ztráta účetní. Do tabulky E patří ztráta daňová (údaj z ř. 220 DPPO), je tedy možné, že jste měli nějaké připočitatelné a příp.i odpočitatelné položky, které tu výši ztráty z ř.10 ovlivnily.
Re: Ztráta v DPPO - prosím zkušené účetn
Děkuji paní I., to mi ušlo, že se tam vlastně zapisuje ztráta daňová, jednotka měla za rok 2008 daňově neuznané náklady, ty odečtu z řádku 10 daňového přiznání a vyjde mi částka z řádku 220, ale přesto mi to pořád nesedí o 3.440 Kč, nevíte prosím Vás kde bych měla hledat ještě chybu. Děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 3. 2011 12:56
Dobrý den, moc prosím o pomoc, v roce 2010 jsem převzala účetnictví po bývalé účetní.
Spol. s r.o. v roce 2008 vykázala ztrátu. V DPPO za rok 2008 uvedena na řádku 10 DPPO. Částka -289 632, tak zaúčtováno i v účtu na účtu 429000.
Za rok 2009 už ale vykázala zisk. Ztrátu si neodečítala. jen uvedla do oddílu E . Jenomže nechápu proč je ztráta ponížena o 76.646,--. Dokážete mi prosím Vás někdo poradit proč to tak je, já tomu nerozumím. Já bych v roce 2009 uvedla do DPPO do oddílu E stejnou částku,která byla v roce 2008 na řádku 10.
Děkuji všem za radu