Zmatek v rozvaze opravdu nikdo neví ?

• (neregistrovaný)

7. 3. 2011 17:52

Viz diskuze z rána.
    Dobrý den,už se v tom šťourám 14 dní a stále nemohu na nic přijít.Převzala jsem účetnictví s.r.o. od daňového poradce.Odevzdal ukončení roku 2009,které neodpovídá ani skutečnosti ani tomu,co se odevzdalo na FÚ.Komunikace je nulova.Nesouhlasí mi rozvaha o 108.475,79Kč.Chyba je na účtech 311 a 321.Aby mi rozvaha seděla musela jsem skutečné pohledávky navíšit o těch 108.475,79Kč.Nevíte náhodou někdo,jak z toho ven?
    Děkuji předem všem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 3. 2011 0:50

karel2 (neregistrovaný)

Re: Zmatek v rozvaze opravdu nikdo neví
      ;o) pamatuju si zive. resim jeste vetsi bordel jiz nekolik let. muzete rict podnikateli at to pisemne vymaha na danovem poradci a jeho pojistce pokud se neco stane. hlavne hned a pisemne.
      co se tyce vas. tak ja to resil tak. ze jsem si zalozil specialni ucet - tzv. cernou diru. ;o) nesedela mi ani aktiva na pasiva, natoz nejaka inventarizace uctu. tento ucet tahnu jiz nekolik let a pokud se mi neco objevi, co nikde neni a jedna se tedy nejspise o tento problem tak az uz na MD ci DAL nauctuju na tento specialni ucet. po trech letech az se to promlci, tak klient vi, ze se tento ucet bude postupne oddanovat, abych se ho zbavil z ucetnictvi. z cca 650.000,- tam po dvou letech mam jiz jen 250.000,-
      preji hodne zdaru pri narovnavani.

• 8. 3. 2011 8:09

V. (neregistrovaný)

Upozorněte majitele na riziko, že nebude moci být uděláno dodanění závazků 36 měsíců po splatnosti.
      V takové firmě je riziko dělat daňové přiznání.

• 8. 3. 2011 10:52

Voja (neregistrovaný)

Děkuji za radu.A jak to řešíte účetně?Vůbec nemám představu,jak to zanést do té rozvahy.

• 8. 3. 2011 16:39

karel2 (neregistrovaný)

no me osobne nesla aktiva ani na pasiva. ;o) takze jsem si tam na ucet napr 334 nauctoval v pocatecni rozvaze rozdil, abych si vubec rozvahu vyrovnal.
      zalezi na jakem uctu a jakou mate chybu.
      bate spatne banku? no tak proste si rozdil nauctujete 221/334 nebo 334/221. zalezi kde vam kolik schazi. stejne tak u ostatnich uctu. tam se vam MD a D nabali cosi a budete mi jakysi zustatek. napr. 10x na MD a 5x na D. no a kdyz v prubehu roku uctujete a prijdete na to, ze treba z vyuctovani dane ze mzdy bylo vyrovnani, ktere ale nikdo nikde nenaucotal a najedou mate na dani preplatek, ktery ale nikde neevidujete, tak si zase z 334 kus vemete a nahodite to na 342. nic lepsiho jsem nevymyslel.
      jit zpet a davat dodatecna priznani a hrabat se po nekom v jeho stylu uctovani to opravdu ne. to by nikdo nezaplatil. upozornil jsem podnikatele a jiz ted budu uzavirat treti rok. uvidim kolik mi nakonec zbyde na uctu 334 a pak si necham dat pisemne od podnikatele ci to mam dodanit nebo kam s tim.

• 8. 3. 2011 18:06

voja (neregistrovaný)

No tak to je super.Pokud doženeme toho poradce a dá vše do pořádku,tak to vyplave na povrh a já to vlastně odúčtu tam,kam to mělo být.Tak to je super.Děkuji Vám moc.Já se v tom hrabu už více jak 3 týdny a nic mě nenapadlo.
      Děkuji ještě jednou mooooc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).