Hlavní navigace

RZD a prac.úraz

• (neregistrovaný)

8. 3. 2011 8:54

Dobrý den,

prosím vás, mohu provést roční zúčtování daně zaměstnanci, který měl v prosinci 2010 pracovní úraz, od poloviny prosince až do konce ledna 2011 s tím marodil. Náhrada za ztrátu na výdělku překročí 5000Kč, bude mu teprve vyplacena. Jde mi o to, zda tento příjem se zúčtuje v roce 2010 nebo 2011 a jestli si udělá daňové přiznání až za rok 2011, žádné potvrzení od pojištovny mu ještě nepřišlo.

Předem moc díky za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 3. 2011 9:15

RenataH (neregistrovaný)

Re: RZD a prac.úraz
      Pokud náhradu za ztrátu na výdělku dostane zaplacenou až v r.2011, bude si muset podat DP až za rok 2011. Za r.2010 mu můžete provést RZD. Potvrzení o zd.příjmech od pojišťovny mu, pravděpodobně, pojišťovna sama od sebe nepošle, bude potřeba, aby si tam, až peníze obdrží, zavolal a vyžádal si ho.

• 8. 3. 2011 9:24

jop (neregistrovaný)

Děkuji moc, tak jsem si to myslela a vůbec jsem si nebyla jistá:)
      Snad pojištovna pošle, kdyby ne, budu uhánět zaměstnance, at si tam zavolá. Zatím mám ale zkušenosti, že všem co byla vyplacena ztráta na výdělku více jak 5tisíc, pojištovna potvrzení sama poslala.
      Přeji hezký slunečný den:)

• 8. 3. 2011 10:26

RenataH (neregistrovaný)

Možná je rozdíl v tom, u které poj. jste. My jsme u České a ta sama neposílá. Koop. snad ano.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).