Re: Nezabavitelná výše mzdy
tak to nevím, kde jste k takové částce přišla
na jednotlivce 5326
na každou vyživovanou osobu 1331,5
exekuce se strhávají podle pořadí, tak jak došly
nepíšete, zda jsou všechny nepřednostní, či je nějaká přednostní
doporučuji pročíst příspěvky, bylo toho tu již napsáno opravdu hodně
Doporučuji si to spočítat na www.vyplata.cz (vypočty) a pak jak radí výše autor si to přečíst na netu, taky jsem se s tím prala se třetinami, ale od čisté mzdy odečtete částku na jednotlivce + 2 děti a manželku a pak se zbytek rozdělí na třetiny...ověřte si to na těch výplatách.
Zbytek se nerozdělí na třetiny. Od zbytku se odečte částka 7989, to je limit, nad který se zabavuje všechno. 7989 se rozdělí na třetiny a k jedné třetině se přičte to, co se zabavuje celé nad limit.
Na vyplate.cz jsem si to právě už ověřovala, ale nevěděla jsem, zda tam zahrnout i děti a manželku. Ta částka 10662 mi vyšla i tam pouze na toho zaměstnance. Všechny exekuce jsou nepřednostní. 2 přišly ve stejný den. Jak rozdělit ty, které přišly stejný den? Jsem z toho jelen. Nevím, jak mám tedy v programu opravit, když mi automaticky sráží a nejde tam započítat i ty děti a manželku.
Stáhněte si program pro výpočet v Excelu, který vám usnadní rozpočet srážky mezi současně doručené exekuce:
http://docs.google.com/fileview?id=0B7QYyY6HvmNZZDQyMzEzODAtNDc5Yy00ODAzLWFmNjktZmEzZmI1MWEyN2M1&sort=name&layout=list&num=50
(vlevo nahoře odkaz Download 39 KB)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 3. 2011 8:58
Dobrý den,
prosím vás, jak to bude se srážkami ze mzdy u zaměstnance, v únoru mi bylo doručeno hned několik exekučních příkazů (4). Výše jeho čisté mzdy je 21661 Kč. Dle mých výpočtů je nezabavitelná částka na jednotlivce 10652Kč. Zaměstnanec ale dále uplatňuje daň. zvýhodnění na 2 děti a manželku má na rodičovské dovolené. Bude se tedy ta nezabavitelná částka počítat i s 2 vyživovanými dětmi a manželkou? Program mi toto vůbec nezohlednuje, nechává mu k zaplacení těch 10652 kč.
díky za pomoc!