Exekuce-chybná platba

• (neregistrovaný)

8. 3. 2011 11:37

Dobrý den prosím o radu.Chybně jsem zaplatila v lednu exekuci(mýsto nepřednostní jsem srazila přednostní) mám mu teď srazit o to míň z nepřednostní?

V lednu Mměl čistý příjem 15586 (má 2 děti na které platí manželce v hotovosti, proto je počítám jako vyživované osoby) bylo mu sraženo 5064 na přednostní, mělo být sraženo 2532Kč (půjčky od banky.)

Nyní má čistý příjem 14 122 mělo by být odvedeno 2044,-Kč
    Kdybych to odečetla tak bych mu nic nesrážela (5064-2532=2532- 2044=488.
    Napsala bych dopis exekutorovi, že mu byla chybně sražena exekuce v lednu a proto toto vyrovnávám v únoru 0a březnu .
    -488 o to bych vyplatila méně než co mu vyjde za březen.

Moc děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 3. 2011 11:41

M. (neregistrovaný)

Re: exekuce-chybná platba
      Než si přiděláte práci, raději bych to vysvětlila zaměstnanci a domluvila se s ním, pokud mu to nevadí,udělala bych zápis s vysvětlením a pokračovala ve správném srážení, bude to mít dříve za sebou.

• 8. 3. 2011 11:56

vladka 68 (neregistrovaný)

Děkuji za radu

Teď jsem se dozvěděla od insolvenčního správce, že je to insolvenční řízení a že mu mám nechat životní minimum a vše další odebrat, říkal že se to počítá jinak né jako exekuce ale nakonec mi říkal o 3tinách a že neví jak se to počítá s těmi třetinami tak jsem z toho uplně zamotaná.Já bych to asi počítala jako exekuci(Usnesení od krajského soudu na půjčky od banek)

J

• 8. 3. 2011 12:25

RenataH (neregistrovaný)

Pokud je v insolvenci, pak jste srazila dobře. Tam srážíte jako přednostní exekuci. Jenom jste to měla nejspíš poslat na účet insolv.správce .

• 8. 3. 2011 12:41

... (neregistrovaný)

§207 insolv. zák.
      (2) Příjmy dlužníka náleží do majetkové podstaty ve stejném rozsahu, v jakém z nich mohou být při výkonu rozhodnutí nebo při exekuci uspokojeny přednostní pohledávky.

V případě povolení oddlužení §398 insolv. zák.
      (3) Při oddlužení plněním splátkového kalendáře je dlužník povinen po dobu 5 let měsíčně splácet nezajištěným věřitelům ze svých příjmů částku ve stejném rozsahu, v jakém z nich mohou být při výkonu rozhodnutí nebo při exekuci uspokojeny přednostní pohledávky.

• 8. 3. 2011 14:02

vladka 68 (neregistrovaný)

To jsem udělala moc děkuji za radu tak to mám dobře a teď srazím zase přednostní
      Děkuji, děkuji!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).