Služba z roku 2010

• (neregistrovaný)

8. 3. 2011 11:50

Dobrý den,
    prosím o posouzení následujícího.

Šéf vystavil fakturu za provedenou přepravu v roce 2010 (listopad). Jelikož jsme spediční společnost, tak jsme museli čekat na přijatou fa od skutečného dopravce, respektive od speditéra. Původní dopravce zkrachoval, speditér tedy zatím nám nic nevyfakturoval (také nemá fa od původního dopravce)Můj šéf vyvinul veškeré úsilí na to, aby posháněl všechny doklady (CMR, dodací listy..) Tuto přepravu jsme tedy nakonec mohli vyfakturovat. Je ale možné, že speditér si také poshání doklady a možná nám tuto přepravu vyfakturuje. Já teď chci účtovat naší vydanou fa 311/385 v roce 2011
    v roce 2010 interním dokladem 385/602

V roce 2010 bych si udělala dohadnou položku na fa, která by snad měla přijít

518/389.

Pokud fa v roce 2011 přijde 389/321, to o co se nestrefím proúčtuji na 5 nebo 6 daného roku. POkud by v roce 2011 fa od speditéra nepřišla, celou dohadnou položku bych zrušila do výnosů. Nedělat dohadnou položku na případně přijatou fa se mi nechce, protože pak bych případně došlou fa za přepravu z roku 2010 musela dávat do nedaňových nákladů a to mi přijde škoda

MOhu takto provést? Rozhodně se mi nechce naší vydanou fa za přepravu za rok 2010 účtovat do výnosů roku 2011(tak to po mě chce šéf) Snad jsme to posala srozumitelně. Děkuji za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).