Hodnota mého balíku nepřesáhne 150 EUR, já je vozím po do 4 ks s hodnotou okolo 70 EUR. Je pravda že mohou balík prozkoumat z důvodu CLA, je tam nějaký poplatek za jejich "prozkoumávání", nevíte?
Ještě se zeptám, pokud chápu správně, když jsem neplátce, zaplatím 20% DPH z kupní ceny, když jsem plátce, zaplatím 20 % DPH z prodejní ceny, je to tak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 11. 2011 12:18
Importuji zboží ze třetích zemí. Jedná se o oblečení, boty, kabelky. Zboží je skladem u dodavatele, objednám zboží, přebalím a přeposílám zákaznikovi českou poštou.
Momentálně jsem neplátce, funguje to takhle:
Zboží nakoupím. Hodnota vždy převyšuje částku 22 EUR. Celní správa vyměří DPH, zaplatím DPH + zaplatím 180 Kč poplatek za jedno vyměření. Po té mě balík předají.
Vidím výhodu být plátcem DPH protože pokud chápu správně, registrovaným plátcům DPH celní správa nevyměří DPH při vstupu balíku do ČR, tudíž mohu poplatek 180 Kč vyškrtnout - první výhoda, druhou výhodou je eliminace zpoždění balíku. Mým úkolem pak bude jen přidat 20% DPH do ceny a pak přiznat DPH státu.
Chci se ujistit že mi nic neuniklo. Jaký je váš názor?