Nárok na dovolenou-mateřská

• (neregistrovaný)

9. 3. 2011 6:05

Dobrý den, zaměstnankyně odchází 28.4. na mateřskou dovolenou. V letošním roce zatím odpracovala každý den.
    Kolik dní má nárok na dovolenou? Ve firmě máme 20 dní nárok.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2011 7:01

su (neregistrovaný)

Re: nárok na dovolenou-mateřská
      Paní má nárok ještě za celou PPM, nic se nekrátí,já si vždy zavolám na OSSZ tam mi řeknou do kdy trvá ppm a pak následně dávám čerpání dovolené . Vydám potvrzení kolik dni čerpala a má to k čerpání RD.

• 9. 3. 2011 7:04

ds (neregistrovaný)

A to pak rodičovský příspěvek bude dostávat později? Myslela jsem, že jak přestane pobírat mateřskou dovolenou, hned bude pobírat rodičovskou. Rodičovskou tedy začne pobírat, až dočerpá nevyčerpanou dovolenou z práce???

• 9. 3. 2011 7:49

Líba (neregistrovaný)

Ne, rodičovský příspěvek s rodičovskou dovolenou nemá žádnou souvislost. Dovolenou a rodičovský příspěvek bude mít současně, po skončení dovolené nastoupí na RD. O čerpání dovolené musí před skončením MD zaměstnankyně sama požádat. Jinak by mzdová mohla mít se zaměstnavatelem nepříjemnosti.

• 9. 3. 2011 8:26

xy5

do kdy má čerpat PPM, to můžete zjistit z tzv. Lhůtníku
      http://www.cssz.cz/NR/rdonlyres/E5C8F037-FDEF-4F58-B89B-F73A5589BB96/0/89_551_0.doc
      sama od sebe nemůžete dávat dovolenou k čerpání, o tu MUSÍ zam-kyně zam-tele písemně požádat
      pokud nepožádá, pak čerpá až po ukončené RD
      (§ 217/5, § 218/3 Zp)
      (RD,MD = § 195+196 Zp)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).