Re: ŘD po ukončení PPM
zameškané dny za nemoc v r. 2010 musíte počítat v pracovních dnech (ne v kalendářních)
letošní nárok na dovolenou jí vznikne celoroční - tedy za podmínky, že si o čerpání dovolené požádá tak, aby ji čerpala ihned po MD
kdyby tak neučinila, potom by ji čerpala po ukonč. RD a byla by za letošní rok pokrácená
pokud tedy včas požádá o čerp. D ihned po MD, potom bude mít nárok na 34 PD dovol., které zaplatíte pravděp. průměrem (máte to správně)
Re: ŘD po ukončení PPM
Dobrý den, děkuji moc za upřesnění, blbě čtu:(( v moudré knize - abeceda mzdové účetní . 100 pracovních dnů píší a je to k i v zákoníku práce:(((
a děkuji moc, že je to dobře... já s těmi mzdami mám furt problémy, to je tak když mi to na stará kolena přifaří k finančnímu účetnictví...
teď mám zase probrat co je výhodnější, zda statutáři budou brát plat ze závislé činnosti - a odvádět sociální a zdravotní, nebo zda jim dát odměnu jako statutárovi... neplatí se z toho sociální, že? a budou to nemalé odměny....? ach jo... jdu hledat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2011 8:07
Dobrý den, moc prosím o konzultaci, zda jsem správně spočítala nárok na čerpání řádné dovolené po PPM.
v roce 2010 byla před nástupem na PPM - nemocná, celkem je to 53 kalendářních dnů, proto si myslím, že si jí nárok za rok 2010 nezkrátil, zbývalo ji k vyčerpání 14 dnů.
Nástup na PPM 23.9. 2010 - ukončení PPM 6.4.2011.
PPM rok 2011 trvala do 6.4.2011 - tedy 68 pracovních dnů, vznikl jí nárok za rok 2011 na celou dovolenou - tj. 20 dnů?
Podá si žádost o čerpání dovolené od 7.4.2011 na 34 dnů, a budu jí to počítat s pravděpodobného výdělku.
Děkuji moc za konzultace
Blanka