Re: novela DPH od 1.4.2011
to je snad jedno, kdo vám je tam dal. důležité je podle mě, kdy
je převezmete a do toho měsíce přiznání uplatníte. navíc když
uplatníte později, vůbec nic se neděje
Pokud zapisujete poštu, tak dle datumu,když jste přijala-tedy zapsala do knihy došlé pošty a následně dala na fakturu razítko s datumem došlo dne....(tak to nejspíše myslela paní přede mnou). Jestli poštu nezapisujete, začněte zapisovat, alespoň tak nám to bylo doporučeno na školení-vyhnete se tak nepříjemnostem a dohadům s f.ú., kdy byla fa. skutečně přijata.
Proč z toho děláte takový problém - dojde mi faktura dnes,
tak mi nic nebrání, když je tamn datrum vystavení25.2. tak tam dám datum 25.2. a k tomu datu to zúčtuji.myslím si, že z DPH dělají
zbytečný rpoblém - vždyť se dá uplatňovat 3 roky nazpět - no ale co by naši zaprdění důchodci -poslanci dělali, že?!!!
uprimne ale zatim sem nenasel duvod. proc to tam zakonodarci dali. marne tam hledam duvod. OK. v kvetnu kdyz budu delat priznani za duben, nebo u ctvrtletnich v cervecni budu mit mene dokladu, protoze si posunu narok dph v rade dokladu o mesic dale, ale dalsi mesic ci ctvrtleti se mi to snad srovna, NE?!?!?!?!? Telefony, najmy, ... mi budou schazet jen prvni mesic (ctvrtleti) ale dalsi uz je tam budu mit a budu narokovat a odvadet tak jako vzdycky.
Kolik to muze delat penez, ze je to ten jeden mesic vytrhne. Pak uz uzitek pro stat nevidim. Jen na tom samem zacatku to bude pro stat injekce.
Ostatni upravy vice mene chapu, ale tohle fakt ne. ;o)
ad aaa: asi spatne premyslim tedy. Porad to nechapu. Jak kazdy mesic? vzdyt ja porad nakupuju a prodavam. porad stejne. akorat ten narok na zacatku nebudu moct uplatnit a uplatnim ho o mesic pozdeji. pak uz pojedu zase stejne, NE?!?!? Vemte si jen napr. ten telefon. Ok. prvni mesic neuplatnim. tj. prijde mi za 4/2011, ktery budu moc uplatnit ale az v 5/2011 no a za 5/2011 uz uplatnim v 6/2011, takze mi to zase navazuje. stejne se snad bude chovat zbozi, ne? prvni mesic vypadek naroku ale od dalsiho zadna zmena. asi jsem nenormalni, ale fakt to nevidim. Podle me bude pro stat vetsi vyber dph jen v prvnim mesici ci ctvrtleti. pak to bude zase zpet jak to bylo doposud.
Já myslím že to nebude jen v tom prvním měsící. Já přeci vystavím fakturu odběrateli třeba za výrobu stroje DUZP bude 30.4. vystavění 1.5. a odběratel ji dostane 5.5. Já odvedu DPH Fú v dubnu (zaplatím v květnu) a on si nárokuje v květnu a Fú mu to vrátí až v červnu za květen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2011 12:47
může mi někdo poradit jak to budete dělat z těma přijatýma fakturama,když máme P.O.BOX na poště tak já tam budu muset chodit denně abych měla datum kdy jsem to převzala na odpočet DPH nebo jak to budete řešit,většina faktur chodí do P.O.BOXU
to budou zmatky :-(
děkuji