Re: ucetni program DOS
Zatím zůstáváme u osvědčených programů Účto na DE a Stereo na PÚ - jsme s nimi velmi spokojení, a to jak s rychlostí zadávání, tak se vším ostatním včetně výstupů. Jelikož ty programy zatím chodí pod všemi operačními systémy včetně Win7, není důvod uvažovat o změně. Až to jednou bude nutné, tak to holt budeme řešit. Prozatím máme ale důležitější věci na řešení jako např. stálé novely zákonů :-((
Re: ucetni program DOS
problem ale neni ve windows. problem je v PC. To prave malo kdo vi. Mate 64bit system nebo 32bitovy? Problem je, ze vsechny DOS aplikace jsou tvoreny primarne pro 8 bit system. Pri prechodu na 16bitove porad vse fungovalo. Dalsi prechodna 32 bit uz leckdy skytal problemy, ale 99% vyrobcu to vyresilo. Prechod na 64 bit jiz je ale nemozny. Hlavne u programu tvorenych v PC Fandu coz byl zakladni programovaci jazyk. Nekdo zachytil problem jiz pri prechodu na 16 bit a preklopil jeste vcas z PC Fandu do jinych jazyku, ktere se tvari jako windows ale zaklad maji v DOS. Ted po tolika letech vyvoje jiz neni zcela mozne prepsat cely program z jednoho jazyka do druheho. Na zacatku vyvoje to jeste takovy problem nebyl.
Jaky system mate tedy? Na 99% tipuju 32bit a STEREO pro dos je ten pripad, kdy je naprogramovany v PC Fandu, takze po prechodu na 64 bit vam nepujde pustit a vyrobce ukonci vyvoj a donuti vas k prechodu na jejich windows verzi se ovladanim pres skratkove klavesy.
jj. ach ta technika. ta nas jednou zahubi. ;o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2011 18:35
Chtel bych se zeptat uctaru, kdo vyuziva programy na ucetnictvi pod DOS a kdo pro Windows. Jsem presvedcen, ze zadavani dokladu do DOS verzi je daleko rychlejsi nez pod windows, kde musite pouzivat bud mys nebo zkratkove klavesy. Windows verze jsem zkousel jen malo a tak jsem nebyl na toto zabehnuty, ale ... Je tu nekdo kdo zodpovedne muze rict, ze ucto pod windows je stejne rychle jako pod DOS? Prechale nekdo u stejneho vyrobce z verze DOS na verzi Windows a rychlost zustala? Pri jakem objemu klientu a dat?
Resil jsem totiz zmenu programu a pro rychlost zpracovani jsem chtel zustat v DOS verzi. Nastesti jsem toto vyresil, ale prisel jsem pri tomto procesu na to, ze vetsina vyrobcu prestava podporovat DOS verze svych programu.
Resite nekdo jiz ted tento problem?