Re: sídlo s.r.o. vadí nebo nevadí?
Mohu se zeptat, jak probíhá kontrola v případě, že kontroloři rozhodnou, že proběhne na firmě, ve výše popsaném případě ?
To si uděláme všichni večírek u té schránky ?
Neberte to prosím jen jako nějaké popíchnutí, vskutku by mě zajímalo, co se v takovém případě bude technicky dít.
no to bude technicky zajímavé, protože si ověří, že zam není nic jiného,než schránka a pak začne velice podrobné hodnocení každé nákladové koruny, na co a kam obraz, koberec, PC,nábytek ,energie, pojištění ...to bude mazec.Pochiopitelně, že pozvou i s doklady na ouřad a že to bude velmii důkladné.
Tak jako já zase nejsem blbej úplně.
Ale společnosti se může např. stát, že přesto, že má v nájmu kanclík, tak jí pronajímatel neudělí souhlas s umístěním sídla (kdybyste znal naší předsedkyni SVJ, tak si to živě dokážete představit). Takže si vesele udělíte tenhle souhlas třeba do svého činžovního domu, kde máte ale opravdu jen tu schránku. Přičemž si nemyslím, že by uvedené výdaje nebyly "nutné k zajištění udžení blablabla ..."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2011 21:43
Dobrý den, je možné aby mělo s.r.o. pouze zaplacené sídlo? tz.že platí firmě za to, že má u nich v baráku schránku a nahlášenou adresu s.r.o. Jde mi jen o to, že by např.v případě kontroly FÚ když by kontrola probíhala v sídle společnosti jak by se to řešilo? nebo nějaké náklady které si firma dělá např kávovar, dekorace, tak když není skutečně kancelář ale jen fiktivně, tak nemůže to být pak s finančním úřadem problém?
Děkuji za názory.