Roční zúčtování nebo přiznání ?

• (neregistrovaný)

10. 3. 2011 10:35

Dobrý den, prosím Vás za rok 2009 provedeno RZ zaměstnanci, který neměl vyplacenou všechnu mzdu. Jak to bude ovšem letos, když mzda za rok 2009 je již doplacena, ale zase nemá vyplacenou všechnu mzdu za rok 2010? Mohu mu v tomto případě udělat RZ a nebo si musí podat přiznání u FÚ sám ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2011 10:39

Elen (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování nebo přiznání ?
      Jestli jsem to dobře pochopila, tak má jednoho zaměstnavatele a ten je povinen, pokud zaměstnanec požádá, udělat RZ.

• 10. 3. 2011 10:42

Jára 22 (neregistrovaný)

Ano tato dlužná mzda je stále u jednoho zaměstnavatele, ovšem stále je tam dluh z roku 2010. Mohu v tomto případě provést RZ a nebo má povinnost podat si sám Daňové přiznání ?

• 10. 3. 2011 10:49

HAI (neregistrovaný)

§38g odst. 2 ....Daňové přiznání je také povinen podat poplatník, kterému byly vyplaceny nebo který jiným způsobem obdržel příjmy ze závislé činnosti a nebo funkční požitky za uplynulá léta, které se nepovažovaly podle § 5 odst. 4 za jeho příjmy ve zdaňovacím období, kdy byly zúčtovány plátcem daně v jeho prospěch

• 10. 3. 2011 10:53

Jára 22 (neregistrovaný)

Z toho důvodu jsem se právě ptala, něco se mě tam pletlo, že když už je vyplacena dlužná mzda, musím si podat Přiznání sám. V tom roce 2009 to šlo, tam nebyla vyplacena dlužná, ale nebyla mu vyplacena všechna mzda. Tak že, podat přiznání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).