Napomenutí a odebrání prémií

• (neregistrovaný)

10. 3. 2011 10:39

Prosím o pomoc:
    Včera si mě šéf zavolal na kobereček s tím, že na mě přišly stížnosti od klientů. Dostala jsem napomenutí a sebral mi prémie. Když jsem chtěla vědět, kdo a na co si stěžoval - jelikož si nejsem vůbec vědoma, že by sem měla nějaký konflikt, nebo spor s klientem, řekl, že to není důležité. Mám právo vědět, kdo a proč si na mě stěžoval, abych se mohla bránit, nebo na to nemám právo? Pokud ano, najdu to někde v zákoníku? Moc děkuji........

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2011 10:47

Elen (neregistrovaný)

Re: Napomenutí a odebrání prémií
      Samozřejmě, že máte právo vědět a hlavně musíte vědět co Vám je vytýkáno, co jste vlastně provedla, že Vám srazil premie. Abyste se příště vyvarovala takového jednání. To, kdo si stěžoval Vám asi neřekne, ale Vám by to mělo vyplynout z toho na co si stěžovali.
      Jen jestli to není výmluva, aby mohl srazit premie.

• 10. 3. 2011 10:49

Květuše (neregistrovaný)

Ano, to si také myslím, je na to nějaký zákon, o který se můžu opřít? Šéf se o tom se mnou nechce již bavit. Pro něj je to vyřízená věc, mohu něco udělat? Děkuji moc.... jsem z toho nešťastná....

• 10. 3. 2011 11:08

pája

samozřejmě!!!že šéf je šéf a má vždy pravdu. Jestliže Vám zkrátil nebo sebral premie a nemáte pevně stanovený premiový řád, tak s tím nic nenaděláte, protože on Vám ústně něco vytknul, zda je to objektivní či jeho subjektivní názor, je jeho rozhodnutí,pokud nejde vyloženě o šikanu nebo diskriminaci, kterou byste byla schopna prokázat a žalovat, tak nemáte v podstatě šanci, jen případně z firmy odejít. A už vůbec není povinen Vám sdělovat, kdo si stěžoval. Pokud si nejste vědoma žádného pochybení, tak je to zase v poloze Váš subj. názor, nebo objektivní skutečnost a to nikdo nemůže takto na dálku posoudit.

• 10. 3. 2011 11:19

Květuše (neregistrovaný)

Tak Vám Pájo mockrát děkuji.... ale moc jste mě tedy nepotěšil, mě ani tak nešlo o to, kdo si na mě stěžoval, ale proč, z jakého důvodu, chtěla jsem vědět, čím sem se provinila, abych se mohla polepšit - takhle nevím, co jsem vlastně udělala - a opravdu si nejsem ničeho vědoma. Ale pokud to je takhle, že se nemůžu bránit a šéf si zase příští týden něco vymyslí a sebere mi opět prémie, jenom proto, že se špatně vyspal, tak to já píšu Žádost o rozvázání pracovního poměru dohodou a končím. Protože být trestaná za něco a nevědět za co, se mi zdá opravdu nespravedlivé. Děkuji moc.....

• 10. 3. 2011 11:28

pája

není zač, je jasné, že jednání Vašeho šéfa je jaksi"ne košer", ale pokud nemáte v ruce písemný dokument, kterým by Vám vytknul konkrétní pochybení a upozornil na možnost výpovědi, tak skutečně těžko budete bojovat. Třeba je skutečným důvodem jeho snaha Vás otrávit a dostrkat k ukončení PP, kdo ví?

• 10. 3. 2011 11:43

Květuše (neregistrovaný)

Ještě jednou děkuji, i toto je možné.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).