Re: Prosím poraďte - stížnost na OSSZ
Souhlasím s tím obrátit se na právníka. Ale jinak Vás chápu. Ono se řekne, zachovat chladnou hlavu a dát mu klasickou výpověď, ale v takové situaci by se zachoval stejně každý druhý. Postup OSSZ je mimo jiné velice nestandartní. Jak mohli přijmout neschopenku bez vašeho potvrzení, tomu nerozumím, ale je to všechno o lidech a jejich přístupu. Mám podobnou zkušenost s úřady i když né tak vyostřenou, ale jednali se mnou jako bych je obtěžovala a kolega, který už to nevydržel, tak paní úřednici řekl, že jsme ji asi vzbudili, že je taková nevrlá.
>>>>Dobrý den, moc Vás prosím o radu jak se zachovat a
>>>>kam
>>>>podat stížnost na OSSZ.
>>>>Měla jsem soud se svým zaměstnancem, kterému jsem
>>>>dala
>>>>okamžitou výpověď z důvodu zničení auta a napadnutí
>>>>dalšího zaměstnance. Zaměstnanec mě dal k soudu, že s
>>>>výpovědí nesouhlasí. Soud se táhnul 2 roky, dali za
>>>>pravdu jemu a já musela doplati mzdu za tyto roky.
>>>>Mzdu
>>>>jsem zaplatila a za nějakou domu na kontrole VZP jsem
>>>>zjistila, že dotyčný v té době měl i neschopenku. Mě
>>>>jako zaměstnavateli to neoznámil, neschopenku odnesl
>>>>na
>>>>sociálku sám a oni mu jí vzali bez mého razítka a
>>>>podpisu. Když jsem navštívila sociálku, omítli mi
>>>>podat
>>>>jakékoli informace, kopii neschopenky mi nedali, paní
>>>>na
>>>>mě řvala, že to mohou předložit jen soudu a téměř mě
>>>>vyhodila. Nikdy se ke mě takhle nikdo nechoval, jsem
>>>>z
>>>>toho úplně zničená. Později jsem se dozvěděla, že mu
>>>>nemocenská byla vyplacena jednorázově za 9 měsíců
>>>>zpětně. Prosím poraďte, jsem bezmocná...
>>>
>>>raději se obraťte na právníka
>>no, pokud jste mu dala okamžitou výpověď, tak se ani
>>nedivím, že to u soudu vyhrál.....
>
>Souhlasím s tím obrátit se na právníka. Ale jinak Vás
>chápu. Ono se řekne, zachovat chladnou hlavu a dát mu
>klasickou výpověď, ale v takové situaci by se zachoval
>stejně každý druhý. Postup OSSZ je mimo jiné velice
>nestandartní. Jak mohli přijmout neschopenku bez vašeho
>potvrzení, tomu nerozumím, ale je to všechno o lidech
>a jejich přístupu. Mám podobnou zkušenost s úřady i
>když né tak vyostřenou, ale jednali se mnou jako bych je
>obtěžovala a kolega, který už to nevydržel, tak paní
>úřednici řekl, že jsme ji asi vzbudili, že je taková
>nevrlá.
Děkuji za Vaše reakce, obrátila jsem se na právníka. Já neomlouvám tu výpověď to je vyřízená věc, mě jde o jednání sociálky. Zaplatila jsem mu mzdu a oni mu vyplatily za tu samou dobu nemocenskou a ještě na mě vymahali odvody, které jsem taky musela doplatit. Příjde to jenom mě postavený na hlavu????
Domnívám se, že za dobu, po kterou byl nemocný a dostal nemocenskou, mu nenáleží mzda ani náhrada mzdy, protože jestliže byl práce neschopný, tak by pracovat nemohl a tudíž by do práce nedocházel a mzdu neměl. Takže to taky vidím na právníka a další spor.
Jen poznámka k té okamžité výpovědi. Nic takového není - je buď výpověď, což znamená s výpovědní dobou, nebo okamžité zrušení (dle § 55). Můžete sem pro zajímavost ve zkratce napsat, z jakého důvodu jste ten soud prohrála?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 3. 2011 11:14
Dobrý den, moc Vás prosím o radu jak se zachovat a kam podat stížnost na OSSZ.
Měla jsem soud se svým zaměstnancem, kterému jsem dala okamžitou výpověď z důvodu zničení auta a napadnutí dalšího zaměstnance. Zaměstnanec mě dal k soudu, že s výpovědí nesouhlasí. Soud se táhnul 2 roky, dali za pravdu jemu a já musela doplati mzdu za tyto roky. Mzdu jsem zaplatila a za nějakou domu na kontrole VZP jsem zjistila, že dotyčný v té době měl i neschopenku. Mě jako zaměstnavateli to neoznámil, neschopenku odnesl na sociálku sám a oni mu jí vzali bez mého razítka a podpisu. Když jsem navštívila sociálku, omítli mi podat jakékoli informace, kopii neschopenky mi nedali, paní na mě řvala, že to mohou předložit jen soudu a téměř mě vyhodila. Nikdy se ke mě takhle nikdo nechoval, jsem z toho úplně zničená. Později jsem se dozvěděla, že mu nemocenská byla vyplacena jednorázově za 9 měsíců zpětně. Prosím poraďte, jsem bezmocná...