Přechod na výdaje %- penále FÚ

• (neregistrovaný)

10. 3. 2011 20:06

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat pokud jsem loni začala podnikat, vedu daňovou evidenci, neplátce a používala jsem skutečné výdaje a letos bych chtěla přejít na výaje procentem. a na konci roku jsem neměla žádný záazky, žádný zásoby. Udělám dodatečné DP a jak se k tomu staví FÚ, mohu dostat penále, a pokud ano z čeho vychází?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2011 20:14

Ivaiza (neregistrovaný)

Re: přechod na výdaje %- penále FÚ
      Když chcete podávat dodatečné za rok 2009, měla jste tedy nějaké pohledávky, když zásoby a závazky ne. Pokud doplatíte daň, fin.úřad vám penále vypočítá a vy si požádáte o prominutí dle Daň.řádu a oni vám ho musí prominout.
      I.

• 10. 3. 2011 20:38

h.m. (neregistrovaný)

a to se ale počítá s neuharzených pohledávek a závazků ne?

• 10. 3. 2011 23:30

Zdena R (neregistrovaný)

Jestliže jste měla k 31.12.2009 pohledávky a budete dodatečným přiznáním zvyšovat základ daně roku 2009, tak do konce března zpracujte dodatečné přiznání a doplaťte dlužnou daň. Pak nebudete muset platit penále (přesněji úrok z prodlení).
      Od 1.1.2011 platí novela zákona o daních z příjmů, na konec textu v § 23, odst. 8 bylo doplněno (kopíruji):
      "; v tomto případě se má za to, že poplatník není v prodlení, jestliže podá dodatečné daňové přiznání a zaplatí daň nejpozději do dne, kdy je povinen podat daňové přiznání k dani za zdaňovací období, ve kterém ke změně uplatňování výdajů došlo."

• 11. 3. 2011 7:01

D.V. (neregistrovaný)

Ano, souhlasím s Vámi a ještě doplňuji, že v daňovém řádu již není možné zažádat o prominutí příslušenství z důvodu tvrdosti jak tomu bylo u ZSDP.

• 10. 3. 2011 23:21

Zdena R (neregistrovaný)

Pokud jste neměla žádné zásoby, pohledávky, nebo rezervy, tak nemusíte podávat dodatečné přiznání, není co dodaňovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).