Statistika -výkazy vyplňujete?

• (neregistrovaný)

11. 3. 2011 8:33

Zajímalo by mě zda vyplňujete výkazy pro statistiku. Kolegyně předemnou je házala do koše. A já se už druhý den na etapy "trápím" z ročním výkazem. Stalo se někomu kdo nevyplňuje, že dostal pokutu? Děkuji za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2011 8:54

cilka (neregistrovaný)

Re: Statistika -výkazy vyplňujete?
      My jsme měli zpracovávat měsíční výkazy vždy k 15.dni. Pokutu jsme nedostali, možná proto že jsme vždy poslali . Ale pokud jsem neposlala včas (třeba i o 1 den), tak jsme hned měli zprávu s upozorněním na okamžitou nápravu.
      Tak nevím, co by se stalo, kdybych neposlala vůbec.

• 11. 3. 2011 9:34

v.e.n.d.y.

V zákoně je možnost dosti citelné pokuty za neplnění této povinnosti. A házet do koše nepomůže, na http://www.vykazy.cz/ si po zadání IČ můžete přečíst, jaké výkazy máte posílat a asi Vás neomluví, že budete tvrdit, že jste je poštou nedosltali....prostě nutné zlo,které mě také rozčiluje, proč má podnikatel platit účetní,která týden vyplnuje P5-01....

• 11. 3. 2011 9:41

Petra. (neregistrovaný)

Já taky vyplňuji, ale upozornění mi chodí na mail až tak 5 dní po termínu odevzdání. Když nereaguji víc jak další týden, zavolají. Měsíčních výkazů jsme od ledna byli nevím jakým zázrakem zproštěni, ale zůstaly nám čtvrtletní a roční včetně výkazu o odpadech a energiích. P5-01 vyplňuji až k 1.7.2011, zažádala jsem si o odklad povinnosti, protože nám přiznání dělá poradce. Jde požádat i o odložení termínu u jiných výkazů, stačí se domluvit a místo k 15. můžete z rozumných důvodů odevzdat třeba až k poslednímu dni v měsíci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).