Re: Potřebuju účetní závěrku firmy
Finanční úřad je povinen k mlčenlivosti a tudíž jakýkoliv dokument
poskytne na žádost pouze dańovému subjektu nebo jeho zmocněnému zástupci (s plnou mocí) a to proti podpisu a OP, popř. rozhodnutím apod. do vlastních rukou na doručenku . (nebo zástupci s plnou mocí)
Pokud požádáte FÚ, tak si buďte jistý
1. nic nedostanete
2. finanční úřad pravděpodobně zkontroluje, že nejsou požadované údaje v rejstříku a uděláte problém akorát daňovému subjektu u FÚ.
Nic, co má finanční úřad není veřejný dokument.
Re: Potřebuju účetní závěrku firmy
Aha, tak děkuji za upozornění. Myslel jsem, že účetní závěrka není tajný dokument, když se zveřejňuje na internetu ve sbírce listin a že by mi jí tedy mohli na FÚ dát.
No problémy firmě dělat nechci, ale mám pochyby o její finanční kondici, proto jsem o závěrku měl zájem. (Když té firmě dám peníze, aby mi za měsíc bez plnění nezkrachovala.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 3. 2011 15:57
Obchoduji s firmou, která existuje od roku 1996, ale ani jednou ve sbírce listin nezveřejnila účetní závěrku. Požádal jsem je, zda by mi nemohli poskytnout aktuální verzi, to odmítli.
Vzhledem k tomu, že firmy jsou povinny závěrky zveřejňovat a na rozdíl od daňového přiznání tedy nejde o tajný dokument, můžu požádat finanční úřad, aby mi poskytl kopii závěrky?