Přivýdělek při úřadu práce

• (neregistrovaný)

14. 3. 2011 8:03

Dobrý den
    jsem evidován na úřadu práce již delší dobu. Podporu žádnou nedostávám. je možné si něco přivydělat - např. na smlouvu o dílo, nebo o provedení práce ( služby - např. údržba počítačů ) , nebo mě vyřadí z evidence? úřad za mě platí zdravotní pojištění

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 3. 2011 8:18

jasná (neregistrovaný)

Re: přivýdělek při úřadu práce
      Můžete si přivydělat na dohodu o provedení práce, kdy odměna nesmí měsíčně překročit 4 000 Kč hrubého.
      Nejpozději v den nástupu na dohodu musíte na úřadu práce předložit smlouvu a každý měsíc dokládat výši výdělku.

• 14. 3. 2011 8:27

Jirka2 (neregistrovaný)

a není ta dohoda nějak limitovaná? ty 4000 , to je limit, abych nebyl vyřazen z evidence asi. ta dohoda o provedení práce je na 150 hodin stále ještě ? pak bych musel uzavřít zase další dohodu?
      Daňové přiznání bych pak podával sám?
      děkuji, chtěl bych si to ujasnit.

• 14. 3. 2011 8:35

jasná (neregistrovaný)

Ano, DPP je ĺimitována 150-ti hodinami ročně u jednoho zaměstnavatele. Pak zase můžete uzavřít DPP u jiného zaměstnavatele. Poslední zaměstnavatel v roce vám udělá roční zúčtování daně, když mu doložíte od předchozích zaměstnavatelů v kalendářním roce potvrzení o zdanitelných příjmech. Pokud máte v jednom dni současně dva zaměstnavatele, musíte si podat daňové přiznání sám.

• 14. 3. 2011 8:41

jirka2 (neregistrovaný)

děkuji Vám moc za ochotu, přivýdělek se mi moc hodí, ale nechci nic riskovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).