Re: Uspokojení splat. mzd. nároků ÚP-jak
>>Dobrý den, prosím o radu ohledně daňového přiznání,
>>pokud došlo k uspokojení některých splatných mzdových
>>nároků zaměstnance úřadem práce (ten odvedl za
>>jednotlivé měsíce i soc. a zdrav. pojištění a zálohu
>>na daň?)
>>Kde mám zjistit, v jaké výši byly tyto zálohy
>>odvedeny?
>>Nebo jsou pak zahrnuty v potvrzení o zdanitelných
>>příjmech, které zaměstnanec obdržel od
>>zaměstnavatele?
>>(ten je již v insolvenci) Sečíst dle výplatných pásek
>>zálohy na soc. a zdrav. pojištění odvedené
>>zaměstnavatele
>>za vyplacené mzdy není tak jednoduché, neboť
>>některých
>>mezd byla vyplacená jen část a úřad práce při výplatě
>>mzdových nároků též prováděl redukce výše vyplacené
>>mzdy (kvůli odstupnému byla příliš vysoká). Je možné
>>se
>>tedy spolehnout na potvrzení o příjmech obdržené od
>>zaměstnavatele a dle něho vyplnit daňové přiznání?
>>Obdržel automaticky zaměstnavatel od úřadu práce
>>informace
>>o výši skutečně zaplacených záloh za vyplacené
>>splatné
>>mzdové nároky? Moc děkuji za radu.
>ˇUP vystaví potrvrzení o příjmech vypalcených.
Re: Uspokojení splat. mzd. nároků ÚP-jak
Já mám trošku jinou zkušenost. Pokud firma ještě funguje, vystavuje toto potvrzení ona. Dostane od ÚP oznámení o uspokojení splatných mzdových nároků zaměstnanců a na základě tohoto vystaví potvrzení. Pokud se vyplatí celé dlužné mzdy, není problém. Pokud ale je uspokojena jen část mzdy, musí se podle pokynu D-300 provést přepočet všech odvodů a tyto přepočtené částky uvést do potvrzení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 3. 2011 8:45
Dobrý den, prosím o radu ohledně daňového přiznání, pokud došlo k uspokojení některých splatných mzdových nároků zaměstnance úřadem práce (ten odvedl za jednotlivé měsíce i soc. a zdrav. pojištění a zálohu na daň?) Kde mám zjistit, v jaké výši byly tyto zálohy odvedeny? Nebo jsou pak zahrnuty v potvrzení o zdanitelných příjmech, které zaměstnanec obdržel od zaměstnavatele? (ten je již v insolvenci) Sečíst dle výplatných pásek zálohy na soc. a zdrav. pojištění odvedené zaměstnavatele za vyplacené mzdy není tak jednoduché, neboť některých mezd byla vyplacená jen část a úřad práce při výplatě mzdových nároků též prováděl redukce výše vyplacené mzdy (kvůli odstupnému byla příliš vysoká). Je možné se tedy spolehnout na potvrzení o příjmech obdržené od zaměstnavatele a dle něho vyplnit daňové přiznání? Obdržel automaticky zaměstnavatel od úřadu práce informace o výši skutečně zaplacených záloh za vyplacené splatné mzdové nároky? Moc děkuji za radu.