Okamžité zrušení PP - doručení

• (neregistrovaný)

14. 3. 2011 9:37

Napsala jsem zaměstnanci okamžité zrušení pracovního poměru dle § 55 písm. b) kvůli opakovanému porušování pracovní kázně (více jak dva týdny se bez udání důvodu nedostavil do práce). Toto udělal už v lednu 2011 a na základě toho jsme mu poslali doporučeně napomenutí, které si ovšem nevyzvedl na poště a vrátilo se nám. Jeho současnou adresu bydliště neznáme, jak mám výpověď doručit? Telefon nebere, osobně si nepřišel ani pro výplatu a ani kvůli nějaké domluvě...

Díky za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 3. 2011 10:05

pája

Re: Okamžité zrušení PP - doručení
      zašlete na poslední známou adresu, kterou Vám uvedl a řiďte se § 336 ZP. Doufám, že jste do rozhodnutí neuvedli to"opakované porušování pracovní kázně???"?

• 14. 3. 2011 10:34

Petra. (neregistrovaný)

Dobře, zašlu to tam, ale vím, že se nám to vrátí zpět, protože má trvalý pobyt na městském úřadě.
      Vzor rozhodnutí jsem si stáhla z internetu a napsala jsem to takto:
      "....ruším pracovní poměr, neboť jste i přes písemné napomenutí ze dne 5.1.2011 znovu hrubě porušil pracovní kázeň tím, že jste se více jak jeden týden bez udání důvodu nedostavil do pracovního procesu." To je špatně? Jestli ano, můžu to ještě přepsat, pokud mi poradíte správný text.

• 14. 3. 2011 10:42

pája

nechte to zpracovat někomu, kdo zná ZP, to co jste napsala, je(tedy ten vzor) nesmyslný blábol, bůhví, který neználek to na net dal. Pokud to musíte zpracovat sama a nikdo jiný tam není, tak opište přesně formulaci z § 55/1 písm.b)ZP, žádná pracovní kázeň, už vůbec ne hrubé porušení, to byste se mohla dočkat pěkného maléru, stačí, když to někdo další dostane do roky.

• 14. 3. 2011 11:14

Petra. (neregistrovaný)

Jsme malá firma, musím to sepsat sama, navíc s tím nemáme zkušenosti, vyhazujeme tímto způsobem poprvé. Budu se tedy řídit Vaší radou, díky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).