Potvrzení o příjmech-moc prosím mzdovky

• (neregistrovaný)

14. 3. 2011 10:21

Dobrý den, prosím zdatné mzdovky o radu. Dělala jsem RZ a nyní dávám do složek potvrzení o zd. příjmech, myslím že mi SW špatně vyplňuje oddíl 17.

Př. zam-ec, který nemá děti dostal přeplatek z RZ a ta částka se mi natáhla do oddílu 17, 2. řádek, já si ale myslím, že by to mělo být v tom 1. řádku (§38ch odst 5)

Další zam-ec uplatňuje děti, ve výpočtu daně a daň. zvýhodnění mu vyšlo
    ř. 27 4.903,-
    ř. 28 1.678,-
    ř. 29 - 1.678,-
    ř. 30 3.225,-
    ř. 31 a) 3.225,-

No a do potvrzení o příjmech úplná "volovina":
    oddíl 17, 3. řádek 3.225,-
    4. řádek 4.903,-
    oddíl 18. -1.678,- (to považuji za úplnu blbost)

Můžete mi PROSÍM napsat jak je to opravdu správně?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 3. 2011 10:38

xJ (neregistrovaný)

Re: potvrzení o příjmech-moc prosím mzdo
      Jenom se ještě zeptám, vy jste jim udělala RZ a oni přesto chtějí nebo musejí podávat dańové přiznání?

• 14. 3. 2011 10:51

endy (neregistrovaný)

Ano, udělala jsem jim RZ, to potvrzení si chci založit do jejich složek.

• 14. 3. 2011 11:09

xJ (neregistrovaný)

Ale neodpověděla jste na otázku, jestli se jedná o zaměstnance, kteří si i po provedeném zúčtování budou podávat ještě sami přiznání.
      Potvrzení o zdanitelných příjmech se vystavuje zaměstnanci na jeho žádost, a potom také v případě když se provede roční zúčtování a zaměstnanec potom podává daňové přiznání. Pokud chcete předat zaměstnanci jenom doklad o provedeném ročním zúčtování, tak vytiskněte a předejte výpočet ročního zúčtování a ne potvrzení o zdanitelitelných příjmech.

• 14. 3. 2011 11:44

endy (neregistrovaný)

Pardon, daňové přiznání nikdo podávat nechce. Ale do budoucna se může stát cokoli, že... Ráda bych věděla jak to mít vyplněné správně pro případ, že opravdu někdo bude to potvrzení potřebovat...
      Děkuji :-)

• 14. 3. 2011 12:31

xJ (neregistrovaný)

Když se zaměstnanci vrací jenom přeplatek na dani (neuplatňoval zvýhodnění) je to 17/1, když je to vraácení daně + zvýhodnění 17/2 a rozepsat. Jestli- že vám to takto dělá program, je někde chyba, může to být v číselníku kam se co započítává, kontaktujte programátora. Jinak si můžete na stránkách mfcr.cz stáhnout a vytisknout čistý tiskopis a vyplnit ručně.

• 14. 3. 2011 13:01

endy (neregistrovaný)

Děkuji, takže pokud má děti a je mu vyplacen bonus napíšu do 17/2 celou částku a rozepíšu přeplatek na dani a daň. bonus do rádků 17/3 a 17/4?

• 14. 3. 2011 13:21

xJ (neregistrovaný)

Pokud chcete předat zaměstnanci
      >>>>jenom
      >>>>doklad o provedeném ročním zúčtování, tak vytiskněte
      >>>>a
      >>>>předejte výpočet ročního zúčtování a ne potvrzení o
      >>>>zdanitelitelných příjmech.
      >>>
      >>>Pardon, daňové přiznání nikdo podávat nechce. Ale do
      >>>budoucna se může stát cokoli, že... Ráda bych věděla
      >>>jak to mít vyplněné správně pro případ, že opravdu
      >>>někdo
      >>>bude to potvrzení potřebovat...
      >>>Děkuji :-)
      >>
      >>Když se zaměstnanci vrací jenom přeplatek na dani
      >>(neuplatňoval zvýhodnění) je to 17/1, když je to
      >>vraácení
      >>daně + zvýhodnění 17/2 a rozepsat. Jestli- že vám to
      >>takto dělá program, je někde chyba, může to být v
      >>číselníku kam se co započítává, kontaktujte
      >>programátora.
      >>Jinak si můžete na stránkách mfcr.cz stáhnout a
      >>vytisknout čistý tiskopis a vyplnit ručně.
      >
      >Děkuji, takže pokud má děti a je mu vyplacen bonus
      >napíšu do 17/2 celou částku a rozepíšu přeplatek na dani
      >a daň. bonus do rádků 17/3 a 17/4?

Ano, ještě k tomu vystavovanému potvrzení o zdanitelných příjmech v případech, kdy zaměstnanec o něho nepožádá.
      Zákon o daních z příjmů uvádí v § 38j
      Povinnosti plátců daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků
      (3) Na žádost poplatníka je plátce daně povinen za období, za které byla vyplácena nebo zúčtována mzda, vystavit nejpozději do deseti dnů od podání žádosti doklad o souhrnných údajích uvedených ve mzdovém listě, které jsou rozhodné pro výpočet základu daně, daně, záloh a pro poskytnutí slevy na dani podle § 35ba a daňového zvýhodnění. Kopii vystaveného dokladu plátce uschová.
      Znamená to, že pouze na požádání tento doklad vystavujete a zároveň si uschováte kopii. Když vy dáváte bez žádosti zaměstnancům do výplatních pásek tento doklad jenom tak pro zajímavost, tak se klidně může stát, že vy provedete roční zúčtování a zaměstnanec si ještě může podat DP a daně uplatňovat znovu, obzvlášť pokud tyto doklady mu vydáváte i s podpisem. Pozor na to.

• 14. 3. 2011 13:59

endy (neregistrovaný)

Děkuij Vám za odpověď potvrzení nedávám bez žádosti, jen jsem si ho chtěla - jak jsem již psala založit do složky zaměstnance.
      Ještě jednou díky za Váš čas :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).