Re: špatná daň
Účetní si to musí opravit a vystavit mu POtvrzení o tom, jak měly jeho příjmy být zúčtované, pokud neměl podepsané Prohlášení, to je v měsících, kdy byly příjmy nad 5000,- se zálohovou daní.
A´T si požádá písemně o Potvrzení o zdanitelných příjmech a zálohách na daň, kde budou uvedeny tyto příjmy ( za tyto měsíce) a zálohové daně. Do 10 dnů mu musí potvrzení vystavit.
Pak si podá přiznání k dani, musí si však podat do 31.3., protože při nepodepsaném Prohlášení mu vzniká daňová povinnost, tak aby k tomu neměl zbytečně sankci.
´´Učetní by už měla vědět, jak chybu opravit, on musí počítat s tím, že v nejbližším výpl.období po zjištění chyby bude mít proúčtováno na VL vrácení srážkové daně a zároveň dodanění zálohovou daní. Protože jsou jen rozdíly nepatrné ( v důsl. zaokrouhlení daň.základů) a nebude to žádný problém.
Re: špatná daň
Jenomže já mám dojem,že účetní si vůbec neuvědomuje,že to má špatně. Zkusím tam teda zítra zavolat a uvidím jak se s ní domluvím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 3. 2011 16:27
mám prosbu,kamarád dcery měl loni DPP u jednoho zaměstnavatele, neměl podepsané prohlášení a měl výdělky nad 5.000, tudíž měl mít zálohovou daň.Poprosil mě ať mu udělám DP, že daň dostane zpátky-student.Jenomže účetní mu řekla,že nic nedostane protože měl srážkovou daň.Dala mu mzdový list a opravdu ona mu srážela srážkovou daň. Nevíte jaký je v takovém případě postup,vždyť ta ženská to má špatně a asi má i špatný program?Díky