Prosím účetní-vyúčt.zál.na služ.cestu

• (neregistrovaný)

14. 3. 2011 20:23

Dobrý den,můžete mi prosím poradit? Ve firmě je zavedený postup, kdy ředitel vyjede na služební cestu, já mu z pokladny vyplatím a napíšu výdajový pokl.doklad na 200 EUR, mám k tomu přiloženou kopii cesťáku. Když se vrátí,účetní mu vypočte náhrady např. na 150 EUR, tak já v pokladně musím vypsat příjmový pokl.doklad, že mi JAKO vrátil 200 EUR a na to hned vypíšu výdajový pokladní doklad, že jsem vyplatila 150 EUR a o 50 EUR ředitele uháním, aby mi je vrátil do pokladny. Nejsem finanční účetní, ale prý je to takhle dobře, pokud bych nevypsala přímový doklad na jako vrácení 200 EUR, účetní by to nemohla proúčtovat a neměla by doklad oproti té záloze 200 EUR. Přijde mi to nelogický psát doklad na vrácené peníze, když mi je do kasy nikdo fyzicky nevrací a pak ještě uhánět ředitele, aby mi milostivě vrátil těch 50 EUR a já přitom vypisuju doklad, že jsem mu vyplatila jenom 150, přitom jsem mu vyplatila 200. Vážně se to takhle dělá ??? děkuji moc za radu. Mně spíš přijde, že je to takhle jednodušší pro účetní kvůli účtování, že to musí jít i jinak. Proč to nemůže být tak, že mu vyplatím zálohu 200 EUR, on se vrátí, účetní vypočte náhrady, zjistí, že dostal víc o 50 EUR, tak mi je rovnou vrátí do pokladny a já vypíšu příjmový doklad na 50 EUR a nemusím si vymýšlet, že mi vrátil celých 200 EUR, když to není pravda...? nechám si poradit od zkušenějších a děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).