Re: Daňové zvýhodnění na dítě
A nemusí k tomu být nájemní smlouva a případné doklady, že peníze byly skutečně pronajímatelem obdrženy a u nájemce vyplaceny a ? Zdá se mi to moc jednoduché, takhle by si mohl téměř každý kdo nedosahuje 48.000,- fiktivně napsat příjmy a uplatnit bonusy. Jenom tady co je denně dotazů, že byla evidence na ÚP nebo RD a pod. a nemají odpovídající příjmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2011 7:57
Mám zpracovat DP za rok 2010 pro paní, samoživitelku, která kvůli dlouhodobé nemoci v roce 2010 nedosáhne na daňové zvýhodnění na dítě.
Chtěla bych se zeptat, zda byste použily zdanění příjmů podle § 9. Někdo jí poradil, že by mohla chybějící příjem (asi 20 tisíc) "dosáhnout" tím, že by přiznala "příjem" z pronájmu nějaké movité věci. U ní je možné použít garáž anebo auto. Vidíte v tom nějaký problém? Protože mě se to zdá jako schůdné.
((§9, protože může uplatnit k tomu výdaje procentem z příjmů a nepodléhá soc+zdr. ))