Re: Paušál za PHM
Našla jsem "Zápis z jednání Koordinačního výboru s Komorou daňových poradců ČR konaného dne 21. 10. 2009" http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/SID-3EA9846B-693D01EC/cds/KVKDP21102009.pdf Tam je to na stránce 43 a 44. Jenže jak se v tom furt vrtám tak už ani nevím, jestli to všechno dobře chápu....
Re: Paušál za PHM
Je tam tento text:
Použití paušálního výdaje je možné rovněž v případě vozidel v nájmu, tzn. vozidel užívaných
na základě smlouvy o pronájmu, kdy se po skončení nájemní smlouvy najatý majetek vrací
pronajímateli (operativní leasing) i na základě smlouvy o finančním pronájmu s následnou
koupí najatého hmotného majetku (finanční leasing). Použití paušálního výdaje naopak není
možné v případě používání vozidla na základě smlouvy o výpůjčce.
Asi jste nepostřehla to (ŠESTÉ) slovíčko ROVNĚŽ !
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2011 10:18
Dobrý den,
FO má v nájmu automobil od s.r.o. na základě smlouvy sepsané dle Obchodního zákoníku, ust. § 630 a násl. Lze u tohoto auta uplatnit také výdaje za PHM paušálem? Já žila v domnění že ano, ale teď jsem narazila na informaci, že to snad lze pouze u nájmů formou finančního nebo operativního leasingu...
Děkuji.