Re: DP a nevyplacená mzda.
To potvrzení od OSSZ nepotřebujete, to slouží jen pro výpočet nemocenské. Budete mít potvrzení o příjmech od druhého zaměstnavatele. A u toho prvního, od kterého nemáte potvrzení jste : podepsala nebo nepodepsala Prohlášení daň.poplatníka ( růžové) a jakou jste tam měla výši měsíčních příjmů ?
Proč Vám nevystaví Potvrzení ?
Musíte ho požádat písemně a on je povinen Vám potvrzení do 10 dnů vystavit.Ne-li podáte na něj stížnost přísl. FÚ ( postup podle ZDP), však ono to půjde.
On ho vydat prostě MUSÍ. A s tím termínem si nelamte hlavu. Můžete podat DP do 3 let., pokud jste neměla povinnost podat DP.
K tomu zaměstnavateli - jděte za jeho účetní nebo v krajním případě sežeňte mu Potvrzení(formulář z ÚP) a do něj vše z výpl.pásky přepište a dejte mu to jen podepsat plus razítko , třeba to jen "neumí".
Tak teď to Potvrzení nepotřebuji? A daňové přiznání udělám jen z toho co mi bylo zaplaceno, chápu to správně. A až zaplatí, tak pak to teprve uvedu do DP. O domluvu se snažím už půl roku. Bude FÚ stačit mé prohlášení, že mi nic nevyplatil? Moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2011 11:20
Dobrý den, musím si sama podat DP. Z ÚP jsem v dubnu 2010 pracovala pro firmu, která mi ani nevyplatila mzdu, ani nevystavila (ani nevystaví) Potvrzení o zdanitelných příjmech. Jak mám vyplnit DP, když mám jen potvrzení od OSSZ, že mám vyměřovací základ pro výpočet nemocenské 8.792Kč? Od 1.6.2010 jsem byla již zaměstnána u jiného zaměstnavatele. Moc děkuji za radu. Jsem z toho nešťastná.