Re: Podpora v nezaměstnanosti
Podpora se bude počítat z průměru (z předchozího čtvrtletí). § 351-362 Zák. práce
Výpověď dohodou byste dostat neměla, protože to je nesmysl
Buď dostanete výpověď (2 měs. výp. lhůta) nebo dohoda (dohodnete se, kterým dnem PP skončí - tedy bez výp. doby - a také si pohlídejte, aby tam bylo uvedeno, že máte nárok na odstupné).
Takže pokud bych šla na podporu od dubna,tak se podpora bude počítat za 1- 3 /2011? Dělám na zkrác.úvazek,takže mám průměr 5tis., a z toho mi daj buď teda 45% nebo 65% dle toho jak bude ukončení PP, nebo je tam taky nějaká minimální podpora jako. A když mi dá zaměstnavatel výpověď s 2měs.výp.lhůtou, tak pak budu mít nárok na těch 65%? Jsem z toho nějaká zmatená.
Nezáleží na tom, kdy půjdete na ÚP, ale na tom,kdy dojde ke skončení p.p., Skončíte-li v březnu, budete mít podporu z prům.čistého výdělku, který bude spočítaný z platného průměr.hrubého výdělku ( za poslední čtvrtletí, to je spočítaného ze 4. čtvrtletí), toho, který se v březnu( a celé 1.čtvrtletí) používal pro náhrady mzdy.
Kdybyste dostala výpověď s odstupným,budete podporu pobírat až po uplynutí tolika měsíců, za kolik náleželo odstupné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2011 11:46
Dobrý den, 7měsíců jsem zaměstnaná na HPP, předtím jsem byla na ÚP. Nyní má,ale zaměstnavatel finanční problémy, tak budu muset jít na ÚP. Nárok na podporu bych měla mít. Jak je to s výpočtem podpory. Budu mít výpověď dohodou čili budu mít 45%.Mám hrubý příjem za 6měsíců 44.139 Kč. Kolik budu mít přibližně podporu. Na kalkulačkách mi to vychází pokaždé jinak. Děkuji.