Re: Moc prosim o radu - poj. udalostv E
Z 504 na 549 nic neúčtujte, pokud přece vystavíte fakturu přepravci, budete mít výnos a on Vám fakturu zaplatí ze své pojistky. Fakturu, kterou dáte přepravci, zaúčtujte kurzem dne UZP (můžete samozřejmě použít kurz denní, měsíční, roční, podle toho, jaký máte stanovený)
A všechno je daňové.
Aha, to je lepsi reseni. Myslela jsem, ze musi byt videt na uctu 549, ze vznikla skoda. Fakturu prepravci jsem uctovala na 648 jako nahrada, pojistne plneni. Chtela jsem si ucet udelat analytikou na danovou do vyse nahrady a zbytek nedanove. a nevychazelo mi to prave o ten kurz. rozdil, jelikoz castka v EUR je stejna...
a jeste se zeptam, kopupili jsme navigacku a behem mesice byla odcizena. mame protokol od policie. tady si to preuctuji danove na 549 ? DPH jsem uplatnila a nevracela ani po odcizeni... je tento posup spravny ? moc dekuji za rady
ani tady nemusíte účtovat na 549, nechte normálně v nákladech, DPH jste uplatnila a nemusíte nic vracet
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2011 12:54
Dobry den,
moc prosim o radu ohledne použití kurzů ćnb.
došla nám zahr. fa v EUR za zboží. dnem přijetí jsem přepočetla a zauctovala. ale zbozi se dal cestou ke klientovi rozbilo a my budeme uplatnovat nahradu u prepravce. Ja bych mela přeúčtovat z 504 na 549, ale ted nevim, jakym kurzem. Mám přeúčtovat kurzem co jsem přijala zboží nebo kurzem kdy o tom účtuji ? zároven budu vystavovat fa na náhradu škody přepravci a tam použiji kurz vystaveni faktury ? Protoze náhrada je v EUR stejná, ale nevím jak s tema kurzama, abych vedela kolik danove a kolik nedanove...
dekuji moc