Re: Přesné označení adresy na faktuře
Paní BJ a může tam být tedy označené místo pobytu jako přechodné bydliště? To už se ale teďka nikde oficiálně neeviduje že ne? Podnikám u přítelkyně a trvalé bydliště i místo podnikání mám tedy tam. Můžete mi poradit jak toto řešit? Jinak moc díky.
Ještě jaký §4 x) v jakém zákonu, v DPH nic nebylo ani v DZP? Děkuji.
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/dph/cast1h1.aspx
§ 4 Vymezení základních pojmů
písm x, to že na DD musí být místo podnikání je uvedeno v §28 ods.2 , písm a
Řešením je uvádět na DD místo podníkaní a zasílací adresu Vaše přechodné bydliště.
A prosím Vás, kdybych řekl, že mám u přítelkyně l provozovnu, tak to že tam mám provozovnu bych musel někde hlásit - jako třeba na živnostenském úřadě? Oni to pak píší na ŽL? Je to tedy pak adresa kterou FÚ uzná aniž bych tam měl adresu místa podnikání? Nevíte? Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2011 15:38
Prosím Vás, musí být na faktuře adresa přesně jako mám na ŽL, tedy Jméno, příjmení a místo podnikání? A nebo tam může být třeba adresa úplně jiná, ale na mé jméno? Aby to bylo daňově uznatelné? Děkuji za odpovědi.