Re: roční vyučtování daně FO-důchodce
Pokud jste nepodepsala prohlášení poplatníka, pak jste ho mohla podepsat do 15.2. a zároveň požádat o roční zúčtování daně. V tom případě by bylo zaměstnavatel povinen vám zúčtování provést. Pokud jste nepodepsala a nepožádala zaměstnavatele, můžete si podat daňové přiznání. Slevu uplatníte celou, tedy 24840,-
Re: roční vyučtování daně FO-důchodce
Ale v těch měsících, kdy jste měla odměnu z dohody do 5 tis. Kč, Vám srazil srážkovou daň a tu už bohužel nevyrovnáte, protože do potvrzení o příjmech Vám uvede jen součet zálohových daní a příjmy, ze kterých byly sražené tato zálohové daně. Proč jste nepodepsala? Vždyť to je pro Vás výhodnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2011 19:23
Prosím poradťe. V loňském roce jsem měla PP do 31.8.2010 - ukončení z důvodu odchodu do star.důchodu.Od 1.9.2010 jsem
nastoupila do zaměstnání na Dohodu o provedení práce,kde jsem
nepodepsala slevu na dani "růžový papír. Může mě zaměstnavatel
provést roční zůčtování daně ,kde stále pracuji na dohodu? Mohu si uplatnit za rok 2010 odčitatelnou položku ve výši 24840,- Kč