Pronájem bytu - odpis nikdo neví??

• (neregistrovaný)

15. 3. 2011 20:32

Dobrý den,
    v únoru 2010 jsem začal pronajímat byt zakoupený do osobního vlastnictví v roce 2002 (cena 1.350.000,-) Chci uskutečnít skutečné výdaje. Nájemní smlouva sepsána :nájemné 9.000,- zálohy na služby 1.600,- (celkem 10.600)... výmer na služby jen 1.481,- (od správy domů)
    a) skutečné výdaje (zálohy odečtu 1.600,- nebo 1.481,-)
    b) odpis - odpisová skupina č.5 a počítám odpis od roku 2002 a tím pádem rok 2010 by byl 9 rokem odpisu anebo se to počítá od datumu prvního pronájmu...
    můžete mi prosím někdo vysvětlit jak se postupuje.
    Děkuji všem předem a přeji příjemný večer

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2011 9:16

kulich (neregistrovaný)

Re: pronájem bytu - odpis nikdo neví??
      Myslím, že rok 2010 bude prvním rokem pro odpisování, ale nemůžete použít cenu, kterou jste za byt zaplatil, protože od té doby uběhlo již více než 5 let. Měl byste si nechat udělat odhad tržní ceny a z něj pak vycházet ... takhle jsem si to vygooglovala, tak doufám, že je to správně. Posílám ještě odkaz na jeden článek - byť staršího data: http://jablonecky.denik.cz/podnikani/odpisy-pronajateho-bytu-snizuji-danovy-zaklad.html

• 16. 3. 2011 20:40

karel1 (neregistrovaný)

děkuji za odpověď a moc jste mi pomohla. dotaz jsem zde dala, protože jsem měla několik názorů. Docela mě překvapilo, že mi odpověděli špatně i na FÚ a to dokonce takoví nesmysl, že jsem raději pátrala všude možně. Těchto názorů jako jste mi psala vy mám více a budu se toho držet.ještě jednou děkuji

• 17. 3. 2011 8:32

kulich (neregistrovaný)

já na FÚ psala začátkem roku jeden dotaz e-mailem a odpověděli mi ať přijdu osobně, nechtějí žádné info dávat písemně, vše jen ústně ... asi vědí proč :-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).