Zrušení smlouvy?

• (neregistrovaný)

16. 3. 2011 7:28

Dobrý den,
    máme ve firmě takový problém s neplatičem. Sepsali jsme s ním splátkový kalendář podle kterého nám má své dluhy začít od dubna splácet. Stále nám s ním ale běží smlouva o pronájmu reklamní plochy a není schopen se dostavit a podepsat výpověď této smlouvy. Chci se zeptat, zda jde smlouva vypovědět i bez jeho přítomnosti? A dále mě zajímá (protože i když máme sepsaný splátkový kalendář, nevypadá to, že by dluhy někdy zaplatil), náš obchodní partner na něj chystá žalobu, tak jestli můžeme jít do soudního sporu i my, ačkoliv máme sepsaný spl. kalendář, nebo musíme počkat, až jestli nezaplatí? Protože teď je už téměř jisté, že své dluhy nesplatí. Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2011 10:04

pája

Re: zrušení smlouvy?
      a proč by měl výpověď podepisovat? Jestliže máte ve smlouvě možnost ji vypovědět, tak zpracujte výpověď, zašlete na doručenku do vl.rukou a smlouva končí dle ujednání ve smlouvě. POkud to máte jinak, nedokážu posoudit, k tomu by musela být ta smlouva k nahlédnutí. Obecně lze v takových případech písemně vyzvat ke splnění závazku a pak v dodatečně poskytnuté lhůtě od smlouvy odstoupit-viz §§ 344 a násl. obch.zákoníku.Má to ale svá pravidla, která je nutno dodržet.

• 16. 3. 2011 11:30

... (neregistrovaný)

Pokud jste si v dohodě o splátkách dluhu nesmluvili nahrazení původní splatnosti budoucími splátkami, můžete se k žalobě připojit, dohoda o splátkách dluhu existuje vedle původního závazku.

• 17. 3. 2011 8:05

! (neregistrovaný)

Ve smlouvě máme přesně napsáno:" při prodlení, trvajícím delé než 10 dnů s placením, je zhotovitel oprávněn odsoupit od smlouvy. V takovém případě uhradí objednavatel zhotoviteli stornovací poplatek ve výši 75 % c celkové ceny pronájmu" 10 dnů od řádného zplacení 1. splátky uplynulo (30.10.2010) a minulí týden jsem mu vystavila fakturu na úhradu nájemného od 1.11.2010 do 31.03.2011 a vyzvala ho k podpisu smlouvy o zrušení pronájmu. Mám tedy počkat až uplyne 10 dní od vydání poslední faktury nebo mu můžu odstoupení poslat už teď?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).