Re: zásoby
Vzhledem k tomu, že jde o informativní údaj, který neovlivňuje daň, tak bych to nijak nehrotila.
Vzhledem k tomu, že jde o rok 2009, tak vám jde asi o to, že když v DP 2010 uvedete správný počáteční stav zásob, bude jiný než konečný stav uvedený v DP 2009. Já bych zvažovala 2 možnosti
1/ počáteční stav v 2010 bych uvedla do DP tak aby se shodoval s konečným v DP 2009 - abych neupozornila na chybu
2/ domluvila bych se se svým správcem na fú, jak to řešit, někdy lze jen opravit na přiznání a u toho podepsat, nebo dodat novou přílohu, ale vzhledem k tomu, že jde o rok 2009, tak nevím
V každém případě si myslím, že to není chyba z které hrozí nějaké sankce, alespon jsem se s tím zatím nesetkala
V DP za rok 2009 (DE) jsem omylem uvedl u zásob v
>konečném stavu jinou částku. Jak to napravit? Musím udělt
>dodat. DP a jaká je sankce? díky za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2011 8:12
V DP za rok 2009 (DE) jsem omylem uvedl u zásob v konečném stavu jinou částku. Jak to napravit? Musím udělt dodat. DP a jaká je sankce? díky za radu.