HPP+DPP- prohlášení ?

• (neregistrovaný)

16. 3. 2011 9:48

Prosím o radu. Pracuji na HPP a od 1.4. nastupuji na DPP u jiného zaměstnavatele. HPP bude dále pokračovat. Prohlášení mám podepsané u zaměstnavatele na HPP a uplatňuji odpočet.
    Je možné podepsat prohlášení od 1.4. u druhého zaměstnavatele kde budu mít příjem do 5000 a uplatnit tam odpočet? U prvního zaměstnavatele kde mám HPP budu odvádět daň plnou bez odpočtu. Vrátí mi FÚ daň z toho hlavního pracovního poměru, když si pak podám daňové přiznání?
    Děkuji Daisy

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2011 9:51

xJ (neregistrovaný)

Re: HPP+DPP- prohlášení ?
      Prohlášení nesmíte podepsat současně u více zaměstnavatelů. Pokud bude odměna z DPP menší než 5.000,- srazí se vám z ní srážková dań a ta je konečná. Jedině že by vám odměna byla vyplácena za delší období tak, aby překročila hranici 5.000,- a byla tak sražena dań záohová. Potom by byla povinnost podávat DP.

• 16. 3. 2011 11:40

ferko (neregistrovaný)

Vaše odpověď je chybná. Pokud podepíše prohlášení u zaměstnavatele na DPP, tak je jedno, jak velký příjem má a vždy se jedná o zálohovou daň. Samozřejmě s přihlédnutím k tomu, že u původního zaměstnavatele oznámí k 1.4. změnu.

• 16. 3. 2011 12:51

xJ (neregistrovaný)

Tak si laskavě přečtěte pozorně dotaz a budete hned vědět, že tazatel má podepsané prohlášení u zaměstnavatele na PP a nepíše nic o tom, že by chtěl u něho zrušit a podepsat na DPP.
      A protože by v takovém případě byla DPP do 5.000,- daněna srážkovou daní, možností je to, co jsem popsala. Rada o tom, že by se zrušil podpis na PP a podepsalo by se na DPP je od někoho podemnou.

• 16. 3. 2011 9:53

PavlaS (neregistrovaný)

můžete od01.04.2010 podepsat prohlášení u druhého zaměstnavatele,kde budete pracovat na DPP,ale u prvního zaměstnavatele musíte uvést změnu do prohlášení poplatníka,protože nemůžete mít podepsané prohlášení zároveň u dou zaměstnavatelů
      Při podání DP za rok 2011 Vám pak FÚ vrátí případný přeplatek daně na základě podaného DP.(Nevrátí Vám celou daň z HPP.)

• 16. 3. 2011 10:01

Daisy (neregistrovaný)

Díky moc :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).