Re: Danovy doklad o prijate platbe
Pokud "rozpis záloh" je platebním kalendářem se všemi předepsanými náležitostmi dle ZDPH, pak se jedná o daňový doklad a měl by takový DD akceptovat a to i MŠ. Co by po vás ještě mohli požadovat, to jsou výpisy z běžného účtu, kterým doložíte, že je zaplaceno. Pokud vám BE vystavilo za loňský rok jednotlivé DD k přijaté platbě, pak udělali práci navíc. Již jednou DD vystavili (platební kalendář) a ani nelze vystavit na jedno zd. plnění 2 DD.
Podle platebního kalendáře vy máte nárok na odpočet daně v den, kdy byla platba připsána na účet BE (ne tedy datum uvedený v platebním kalendáři). Proto bych předložila i výpisy z běžného účtu.
Nakonec máte, nebo budete mít, i konečné vyúčtování a tím prokážete zaplacení záloh dle platebního kalendáře.
Spíše apelujte na znalost ZDPH pracovníky MŠ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2011 10:04
Prosim o radu. Nasim dodavetelem je (BOHUZEL) Bohemia Energy. Na zacatku roku posle rozpis zaloh. Podle toho japlatim. Jenomze tento rozpis mi ministerstvo skolstvi neuznava jako danovy doklad o platbe. Pozadala jsem snad uz stokrat BE (bohemia enargy) o zaslani danoveho dokladu o prijate platbe s tim, ze rozpis zaloh neni uznatelnypro vyuctovani dotaci....V lonskem roce po mnoha mnoha urgenci nakonec vsechny tyto doklady mam ALE v letosnim roce se stale vymnlouvaji ze nezasilaji apod........docetla jsem se, ze paklize odberatel pisemne pozada, dodavatel je povinen do 15 dni tento doklad zaslat. Ale BE bohuzel stale nic.....Je toto opravdu dle zakona povinnosti dodavatele? Prosim poradte mi. Uvazuji, ze napisu na ČOI...
Dekuji.