Výpověď ze strany zaměstnance

• (neregistrovaný)

16. 3. 2011 10:06

Jsem 4 měsíc na neschopence.Ze zdrav. důvodů jsem se rozhodla ukončit prac. poměr dohodou.Protože mi lékař nedoporučil vykonávat tuto práci. Dnes jsem donesla výpověď své vedoucí s datumem ukončení 31.3 jelikož se do práce již vrátit nemůžu. Její odpověď byla, že mi nic teď hned podepisovat nebude, má svou práci, musí zavolat na personální, dá mi vědět tak za tři hodiny. Prý je jedno, jestli mi ji podepíše hned nebo třeba 25.3. Samozřejmě to nepůjde tak lehce ( s tím jsem ani nepočítala), ale zaslechla jsem, že chce vidět mou ukončenou neschopenku. Jenže já ji budu ukončovat až k 30.3, protože je možné , že by mě ještě teď poslal do práce.Poraďte mi prosím, co mám říci, aby mi podepsala výpověď dohodou, když jsem pro ně nepespektivní zaměstnanec a stejně se tam nevrátím.Dala jsem výpověď a nic se neděje. Nějak nechápu.Dík moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2011 10:27

pája

Re: Výpověď ze strany zaměstnance
      Vy jste navrhla ukončit PP dohodou, zam-tel nemusí souhlasit. Protože nemá ani povinnost to s Vámi projednávat, změnil bych postup.
      Požádejte závodního lékaře o posudek, že nemůžete stávající práci dlouhodobě vykonávat bez vážného ohrožení zdraví, ten předložte zam-telei, pokud Vám neumožní po skončení PN do 15ti dnů výkon jiné vhodné práce, tak můžete okamžitě zrušit PPdle § 56 a) ZP a ještě dostanete odstupné. Chtělo by to někoho znalého ve Vašem okolní, aby to s Vámi osobně probral a zpracoval Vám potřebné.

• 16. 3. 2011 10:52

Kara (neregistrovaný)

Re: Výpověď ze strany zaměstnance
      Počkejte 3 hodiny a pak uvidíte. Když jim vyložíte o co jde, tak určitě na dohodu přistoupí. Až se dohodnete a budete sepisovat vzájemnou dohodu, uveďte v ní ty zdravotní důvodu, kvůli ÚP, abyste měla argument pro nezkrácení podpory.
      Jen ještě něco - Vy jste nedala výpověď, Vy jste jen navrhla, že byste se mohli dohodnou na skončení. Výpověď je úplně něco jiného.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).