Příjmy z podnikání menší než 15 000 Kč

• (neregistrovaný)

16. 3. 2011 10:16

Pokud jsem v roce 2010 měla pouze příjmy z podnikání 13 858,78 Kč, týká se mě daňové přiznání? (hlavní zdroj příjmů mám ze závislé činnosti). Podle § 38 zakona o daních z příjmů si myslím, že nikoliv.

Jak je to s přehledy na OSSZ a na ZP? Musím je v tomto případě podávat?

U sociálky myslím, že ne, tam se pohodlně vejdu do limitu pro vedlejší OSVČ.

U zdravotky si nejsem jistá, jestli musím přehld podávat a zdravotní pojištění doplácet.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2011 11:25

HP (neregistrovaný)

Re: Příjmy z podnikání menší než 15 000
      >Pokud jsem v roce 2010 měla pouze příjmy z podnikání
      >13 858,78 Kč, týká se mě daňové přiznání? (hlavní zdroj
      >příjmů mám ze závislé činnosti). Podle § 38 zakona o
      >daních z příjmů si myslím, že nikoliv.
      >
      >Jak je to s přehledy na OSSZ a na ZP? Musím je v tomto
      >případě podávat?
      >
      >U sociálky myslím, že ne, tam se pohodlně vejdu do
      >limitu pro vedlejší OSVČ.
      >
      >U zdravotky si nejsem jistá, jestli musím přehld
      >podávat a zdravotní pojištění doplácet.

§38g
      Daň. přiznání je povinnen podat každý, jehož roční příjmy, které jsou předmětem daně z příjmů přesáhly 15000Kč. Daň. přiznání není povinen podat ten, který má příjmy ze závislé činnosti a ostatní příjmy dle §7 až 10 menší než 6000 Kč.
      Tzn. příjmy, které jsou předmětem daně - sem patří veškeré příjmy, tzn. i ze závislé činnosti, takže tady se do hranice 15000 s největší pravděpodobností nevlezete. A ostatní příjmy ( podnikání) máte vyšší než 6000, takže podat DP musíte.A stejně tak přehledy.
      >
      >

• 17. 3. 2011 0:23

Šárka Š. (neregistrovaný)

V MF Dnes vyšel 8.2. pavouk, kdo podává a kdo nepodává DAP. Tam bylo uvedeno:
      Jste zaměstnanec - přivyděláváte si - ANO? - získal jste pronájmem či z kapitálového majetku víc než 6000 Kč za rok? - pokud ano podává se DAP, pokud ne, nepodává se DAP. Ve výše uvedeném případě ale nešlo ani o příjmy z pronájmu ani o příjmy z kapitál. majetku, ale o příjmy z podnikání ... Z článku tedy vyplývá, že za dané situace DAP nepodávám ... Samozřejmě i v novinách může být chyba ...

• 17. 3. 2011 6:49

HP (neregistrovaný)

Ale vždyť to tam máte napsáno! Jste zaměstnanec - přivyděláváte si- ANO - získal jste víc než 6000 za rok - pokud ANo podává se DAP.
      Dle Vašeho dotazu:...hlavní zdroj příjmů mám ze závislé činnosti a v roce 2010 jsem měla příjmy z podnikání 13 858,78 Kč. Z toho mi vyplývá, že jste zaměstnanec a máte ostatní příjmy vyšší než 6000 Kč, takže musíte podat DAP. V novinách chyba není, ta bude někde jinde.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).