Re: kontrola účetnictví
Nevím, jestli moje rada dobrá rada, ale vyjedu si vždycky hlavní knihu a ke každému účtu v účt. osnově 0-4 si dělám inventuru účtu, tj. zjistím, z čeho se mi zůstatek skládá, sepíšu si takový inventurní list, přitom objevím často některé nezaúčtované věci. Třeba vidím, zda se mi rovná účet 311 a kniha pohledávek k 31/12 apod....
Inventura účtů-tj.kontrola z čeho se skládá zůstate toho účtu hlavně 3 spolu se saldem, a závazky a pohledávky, kontrola pokladny a její inventura asi 4x za rok,kontrola odpisů,přepočty cizích měn k 31.12.,taktéž závazků a pohl. v cizí měně,půjček,
jde o to zda pracujete v úč.programu a co všechno ten program umožňuje.
účetní program mám Byznys,umí docela dost,ale horší je že tu byli takové velké změny,kdy přede mnou účtoval jiný účetní,ale jemu se nezaplatili faktury a dokud se to neuhradilo tak nám nedal žádné podklady až v prosinci se to nějak vyřešilo,a ted si musím ještě za rok 2010 naházet počáteční stavy,ale nejdou mi zaktualizovat,píše mi to chybu poddvojnosti 701:o(ale podle sbírksy souvztažností to mám správně:(a nemůžu se hnout ach jo..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2011 10:20
Dobrý den, lze nějak zkontrolovat podvojné účetnictví? aktiva a pasiva mi sedí, dá se udělat kontrola i jinak?