Re: OT:kontrola VZP,nervy na pochodu
Jo, já se snažím,paní z VZP ale moc ne,pořád říká,že to je můj problém,který si mám vyřešit, ji to prý nezajímá.Už jsem se trochu uklidnila,já nemám ráda,když na mě někdo ječí a nepustí mě ke slovu. Tak,teď jsem se trochu "vykecala" a je mi líp.
tak na blbce se dá narazit všude, ale musím říct, že většinou se dá se všemi rozumně domluvit a vstřícný přístup se mi vždy vyplatil. Někdy je to s nepříliš inteligentními úřednicemi těžší, ale po dobrém to nějak dopadne vždy. Tak držím palce.
Schválně jsem si zavolala na kontrolní oddělení VZP - je to nesmysl. Pokud ten člověk pojištěný státem (např. ČID) je stále zaměstnancem, neodhlašuje se když má nepl. volno. Neodvede se za něj nic, protože pokud je pojištěný státem, není povinnost při nepl. volnu odvádět ZP - to, proč se neodvedlo, že pak případně dokládá při kontrole (a navíc ho máte nahlášeného pod kódem D). Ale neodhlašujete ho a po vyčerpání nepl. volna znovu nepřihlašujete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2011 12:20
Byla jsewm včera na kontrole VZP.Původně chtěla od 9/2008, ráno tři hodiny před kontrolou si to rozmyslela a chtěla už od 4/2008. Doplnila jsem doklady.Nemohla najít zápis o minulé kontrole, tak jsem ho našla já. Něco zkontrolovala,něco jsme opravili (nevěděla jsem, že když je ČID v PP a má celý měsíc neplacené volno,tak se musí odhlásit a pak znovu přihlásit).Jinak prý je to O.K.Záv.protokol mi nedala, že ho pošle. Dnes si to ráno rozmyslela,prý je to jinak, máme špatně počty zaměstnanců apod. Přitom před kontrolou do datové schránky poslala počty zaměstnanců,které jsem zkontrolovala...to ale prý není podstatné. Tak já nevím...Podle ní musíme znovu projít všechny zaměstnance od začátku a pak jít znovu na kontrolu. Máte někdo zkušenosti s podobným chováním úřednic?