Re: Odpočet na další vzdělávání v DP
Od základu daně ve zdaňovacím období lze odečíst úhrady za zkoušky ověřující výsledky dalšího vzdělávání podle zákona o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání82a), pokud nebyly hrazeny zaměstnavatelem ani nebyly uplatněny jako výdaj podle § 24 poplatníkem s příjmy podle § 7, nejvýše však 10 000 Kč. U poplatníka, který je osobou se zdravotním postižením, lze za zdaňovací období odečíst až 13 000 Kč, a u poplatníka, který je osobou s těžším zdravotním postižením, až 15 000 Kč.
Doklad o zaplacení zkoušky.
Re: Odpočet na další vzdělávání v DP
Studuji státní pedagogickou školu, pracuji v PP jako asistentka, zkoušky zaměstnavatelem hrazeny nebyly, platba za semestr byla Kč 11000. Přijmy dle par. 7 nemám, zdr. postižení - ne. Mohu tedy odečíst Kč 10000? Děkuji. Paragraf jsem si také přečetla, jen jsem si potřebovala ujasnit, zda se to vztahuje i na mne. Nebo je to jen na nějakou zkoušku, kterou potřebuji k výkonu v zaměstnání, v tom oboru. Děkuji za vysvětlení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2011 12:53
Studuji VŠ denní studium, je mi 30 let. Mohu si v DP uplatnit odpočet na další vzdělávání v ř. 51, max. částku 10000 Kč/rok? V případě, že ano, jaký doklad přikládám k DP? Děkuji.