Re: prosím zkušené mzdové-zdr.poj z mezd
>Dobrý den,
>
>jeden zaměstnanec k nám nastoupil v lednu a nahlásil
>nám chybně zdravotní pojišťovnu, my jsme ho tím pádem
>špatně přihlásili a také za leden a únor odvedli chybně
>pojistné. Mělo být na ZPMV a my odvedli na VZP. Přišli
>jsme na to tak,že nám přišlo upozornění z VZP, že jsme
>přihlásili zaměstnance,který tam nebyl evidován. Neví
>někdo jak to v takovém případě chodí ? O vrácení
>plateb písemně zažádáme a zaměstnance nahlásíme na správnou
>pojišťovnu a též zašleme platby a přehledy za leden a
>únor. Hrozí za to nějaká sankce, penále? Ještě mi není
>jasné, zda na VZP musíme poslat odhlášení zaměstnance,
>když byl uveden na přihlášce, ale oni ho v podstatě
>nemohli přihlásit, když tam nebyl u nich pojištěn.
>Děkuji za Vaše názory.
Od nových zaměstnanců si kopíruju kartičku ZP, pak se to nestává
>
Dva měsíce není zas tolik, penále nejspíš bude, pošlete platbu na správnou pojišťovnu tedy raději co nejdříve. Pokud bude ZPMV kromě přihlášky a přehledů požadovat ještě něco dalšího zjistíte nejlépe přímo na pojišťovně. No a na VZP bych také raději zavolala a zjistila, jak problém dořešit.
Řešila jsem před lety podobný problém, ale bylo to mnohem více měsíců, a užila jsem si to :-)
No to Vám věřím, mně stačí ty dva měsíce :)Ještě jednou díky.
My vždy při nástupu do zaměstnání dáváme vyplnit osobní dotazník /zakoupen v obchodě s kanc. materiály/ a tam vše poznačí
a podepíší a já jim pak kopii předám - takže pokud uvedou špatně
pojištťovnu a nám vznikne penále - tak jim to strhnu z platu - uvedli nás v omyl
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2011 14:28
Dobrý den,
jeden zaměstnanec k nám nastoupil v lednu a nahlásil nám chybně zdravotní pojišťovnu, my jsme ho tím pádem špatně přihlásili a také za leden a únor odvedli chybně pojistné. Mělo být na ZPMV a my odvedli na VZP. Přišli jsme na to tak,že nám přišlo upozornění z VZP, že jsme přihlásili zaměstnance,který tam nebyl evidován. Neví někdo jak to v takovém případě chodí ? O vrácení plateb písemně zažádáme a zaměstnance nahlásíme na správnou pojišťovnu a též zašleme platby a přehledy za leden a únor. Hrozí za to nějaká sankce, penále? Ještě mi není jasné, zda na VZP musíme poslat odhlášení zaměstnance, když byl uveden na přihlášce, ale oni ho v podstatě nemohli přihlásit, když tam nebyl u nich pojištěn.
Děkuji za Vaše názory.