Kam zaúčtovat ztrátu a zaplacenou zálohu

• (neregistrovaný)

16. 3. 2011 15:55

Prosím kam mám zaúčtovat ztrátu na konci roku.A kam zalacenou zálohu na daň z příjmů, když jsem požádala o vrácení.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2011 20:10

I. (neregistrovaný)

Re: kam zaúčtovat ztrátu a zaplacenou zá
      O ztrátě k 31.12. účtovat nebudete. Zálohu jste při placení účtovali 341/221 nebo 211. Na účtu 341 také k 31.12. zůstane a v této podobě účet zinventarizujete. Přílohou k inventuře bude podané přiznání k DPPO, kde na poslední stránce bude stejná částka figurovat jako přeplatek daně.

• 17. 3. 2011 10:40

Lenas (neregistrovaný)

Děkuji moc. Takže teď udělám datovou uzávěrku a zůstatky na účtech se mi převedou na 701 a 702 do dalšího roku.A pak mám tu ztrátu někam účtovat?

• 17. 3. 2011 12:12

I. (neregistrovaný)

K 1.1.2011 budete mít tuto ztrátu na účtu 431. Do konce června se musí konat valná hromada, ze které se udělá zápis, pokud jde o jednoho společníka, pak se vyrobí Rozhodnutí jediného společníka. Tam se schválí závěrka za rok 2010 a rozhodne se, co se s tím výsledkem udělá. U Vaší ztráty připadá v úvahu, že se uhradí z nerozděleného zisku (pokud něco evidujete na účtu 428), nebo se převede na nerozdělenou ztrátu minulých let, eventuelně kombinace obou tak, abyste měla pak zůstatek jen na 428 nebo 429. Na základě tohoto zápisu budete pak účtovat 429 příp.428/431.
      Když se zde kouknete do historie, určitě naleznete o této problematice spousu dotazů a odpovědí.

• 17. 3. 2011 15:02

Lenas (neregistrovaný)

Ok.Mockrát děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).